2008. március 5., szerda

Beköltöztünk! -vagy mégsem?!

Tegnap beköltöztünk az új lakásba, ami azt jelenti, hogy átvittük azokat a cuccainkat, amiket otthonról hoztunk magunkkal. A költöztető cég által hozott egyéb dolgokat még nem kértük kiszállítani, erre valószínű, hogy majd jövő héten fog sor kerülni.

Azaz fogtuk a 2 böhöm nagy bőröndjeinek és a 2 hét alatt összevásárolt holmikat, hívtunk egy taxit és átmentünk. Aki le lenne maradva, annak elárulom, hogy Dun Laoghaire-ben ebben a lakásban fogunk lakni. A beköltözésünk dátumakétn az ügynökünkel egyeztetve a tegnap estét egyeztettük le.
A lakás tényleg nagyon szép és volt még pár apróság (pl. kabátoknak fogas, cipőtartó, könyvespolc, TV, balkonra asztal és székek, nagyobb étkezőasztal stb.) amit pótoltak. Nagyon örültünk, olyan jó volt a "saját" albérletünkben lenni :)
A lakás még nem teljesen tökéletes, hiányozik a reluxa és egy polc a mosókonyhából (ami igazság szerint csak egy mosólyuk) és péntekig nem lesz internetünk és TV adásunk sem. De sajnos volt egy nagyobb hibácska, nevezetesen probléma volt a vízzel, egész pontosan nincs meleg víz a fürdőszobákban pedig nincs víznyomás. A víz hiánya miatt kénytelenek voltunk visszajönni az átmeneti Google által biztosított albérletünkbe. Én majdnem felrobbantam és szerencséje volt az ügynökünknek, hogy nem tudok valami jól angolul, mert így Balázs beszélt vele és panaszolta el neki a helyzetet.

Az ügynök szerint csak valami apró probléma lehet a vízvezetékkel és valószínű, hogy csak egy kapcsolót kell bekapcsolni, vagy valami hasnoló. Hát reméljük... Ha sikerül elhárítani a problémát, akkor ma már tényleg átköltözünk, ha nem akkor pedig felháborodok, hisztériás rohamot kapok, őrjöngök és sírva kirohanok!

UPDATE: Az ügynök írt, hogy a szerelők megnézték a vízrendszert és megtalálták a hibát. Egy biztosíték ment ki, ami miatt a viznyomást biztosító szivattyú nem működött (Dublinban nincsen víztorony, mert a vízvezeték rendszer annyira öreg, hogy nem lehet nyomás alá helyezni, különben mindenhol csőtörés lenne) -- Balázs

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eszter!
Nyugi! Ne csak az ügynökkel beszéljetek, hanem a tulajdonossal is (mindenkinek van főnöke). Máris kérhettek nagyösszegű kártérítést a Titeket ért károk, megaláztatás, stb. miatt!. Az ott nem Magyarország, ahol mindenkinek kuss a neve! Ha a tulaj megcsináltatja is a hibákat, már akkor is engedjen X összeget, különben elköltöztök, és ami még nagyobb baj neki, hogy rossz hírét költitek, aztán nézhet, hogy ki fog oda költözni hozzá.

Csók Apu (Kori)