2008. március 18., kedd

Muffinok és St. Patrick

A hétvége nagyon tartalmasan telt: szombaton vásároltunk néhány szükséges kelléket a lakásba, de a rossz idő miatt nem mozdultunk ki Dun Laoghaire-ből. Egész nap köd ült a városon és esett az eső. Azaz nem is eső volt, hanem valami állandó, kellemetlen, szitáló csapadék.

(Ezek korábbi képek, de érdekesek --Balázs)

Vasárnap már javult az idő, így ebéd után a városban voltunk, majd este Clau nagyszerű búcsúajándékát (muffin recepteskönyv) felhasználva isteni finom körtés-csokis muffint sütöttem :)
Íme a sütés és annak eredménye néhány képben:

Hétfőn Szent Patrick napja volt (Írország alapító szentje). Ez itt állami ünnep, olyan mint nálunk augusztus 20, csak itt hidegebb van és az alkoholfogyasztás szinte kötelező (főleg Guinness formájában). A városban nagy parádéval ünneplik ezt a nevezetes napot. A parádé a városon vonul végig és számos középiskola, főiskola és egyetem képviselteti magát. Mindenki jelmezekbe öltözve, zenélve vonul végig a belvároson. Szerencsénkre nagyon szép idő volt, így jó képeket tudtunk készíteni és nem fagytunk meg.
A felvonulás után találkoztunk néhány magyar haverral (Vince, Zoli, Ákos és barátnőik), akikkel beültünk egy nem túl puccos pub-ba.














Szerettük volna elkerülni az esti őrületet, amit a sok részeg ember okoz a városban, ezért délután 6 körül már haza is jöttünk és ettünk egy jó kis szalonnás-fokhagymás tepsis krumplit :)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tudom, hogy illetlenség... de engem az a fokhagymás tepsis krumpli érdekelne igazán.
ja, és júúúúj, de jól néztek ki a muffinjaid!
Eni