2008. április 1., kedd

Irorszag es az ugyintezes

Tobb itt elo ismerosunktol halluttok, hogy a hivatalos ugyek elintezes itt gordulekeny. Ahogy azt mi is tapasztaltuk, egyes esetekben (pl. a PPS number elintezese, a biztositas, a bankszamla-nyitas stb.) valoban gyors es egyszeru.

Az ingatlanokkal kapcsolatos ugyek elintezesere a fentiek nem igazan jellemzoek... A belkotozesunkkor felsoroltuk, hogy milyen kereseink vannak pl. internet, masik etkezoasztal, konyvespolc, de a lista ennel joval hosszabb volt. Meg akkor igeretet kaptunk, hogy minden el lesz intezve.

Most ott tartunk, hogy a felsorolt kerelmeink kb. 10%-a lett teljesitva, a tobbivel pedig mintha nem is foglalkoznanak. Otthon ilyen szituacioban, mar reg felhivtam volna az ugynokunk fonoket, valamint a tulajt, de a biztonsag kedveert mondtam Balazsnak, hogy erdeklodjon a helyi kollegainal, hogy ez az ugymenet itt mennyire normalis ill. hogy mit tehetunk, kihez fordulhatunk. Nos azt mondtak, hogy mivel meg "csak" 4 hete vagyunk ebben a lakasban, egy szavunk sem lehet... Ez a lassusag, nemtorodomseg jellemzo az itteni ingatlanosokra. Sajnos ok vannak alkupozicioban, mert olyan nagy a kereslet, hogy barmikor szereznek masik berlot... Az ilyen lakasokhoz kb. 1 het alatt talalnak uj lakot.

Tobben kerdeztek, hogy mikor lesz internetunk... A valaszt azt hiszem a fentiekben osszefoglaltam: nem lehet tudni. Elvilveg mar van referencia szamunk, azaz a kerelem valoban le lett adva, de felenk meg nem jeleztek, hogy jonnenek beszerelni, vagy barmi hasonlo.

Ugyhogy csak annyit tehetunk, hogy varunk turelmesen :)

Nincsenek megjegyzések: