2008. június 16., hétfő

Állásinterjú

Ma voltam állásinterjún! Csütörtökön küldtem be az önéletrajzomat egy fejvadászcéghez, akik franciául és angolul beszélő marketing asszisztenst keresnek. Pénteken már fel is hívtak és ma délután kettőre beszéltünk meg a találkozót.

A pozíció betöltése gyakorlatilag minden marketinggel kapcsolatos munkát magába foglalna (kutatások, marketing anyagok elkészítése, konkurencia figyelés, sajtó figyelés stb.).

Az interjú kicsit több, mint 30 percig tartott. A fejvadász megkérdezte, hogy pontosan mivel kellett foglalkoznom az előző cégnél, hogy mit csinálok most Dublinban, meddig akarok itt maradni, stb.

Mondta, hogy Dublinban marketinges állást megcsípni elég nehéz, mert telített a piac és általában egy állást ismerősökön keresztül töltetnek be, nem szokták meghírdetni. Viszont azt is mondta, hogy a francia nyelv nagy előnyt jelent. Érdeklődött, hogy a marketingen kívül milyen munkák érdekelnének még. Mondtam, hogy rendezvényszervezés, személyi asszisztenskedés és persze a piackutatás. Szóval ha nem is sikerül a munka elnyerése, nem kell elkeserednem, mert nagyon kemény a verseny. A másik kis gond, hogy a munkahely eléggé messze esik (és most finoman foglamaztam). Ez utóbbi komoly gondot jelenthet, mert kb. 3 óra lenne oda-vissza az út minden nap. Végülis egy próbát megér!

Mondta, hogy nagyon meggyőző az önéletrajzom ("It is just perfect!" :). A tapasztalataim is tetszettek neki, úgyhogy továbbítja a cégnek az önéletrajzomat. Ha nem jön össze, akkor legalább szerzek egy kis tapasztalatot az itteni interjúztatással kapcsolatban! :)

Nincsenek megjegyzések: