2012. június 30., szombat

Napirend 17 hónaposan

Az elmúlt hetekben a következőképp alakult Nórika napirendje.
6 körül ébred. Ha szerencsénk van 6 után, esetleg fél 7-ig is alszik. De nem ez a jellemző. Ilyenkor még fetrengünk az ágyban, hogy mindenki magához térjen. Sajnos úgy látom, hogy ha 6 körül ébred, nem olyan kipihent, de már nem is tud visszaaludni. Én sem tudom visszaringatni. Többször is megpróbáltam megszoptatni ilyenkor, de az sem segít.

A reggeli ébredés után jön a szokásos mosakodás, öltözködés. Majd 7:15-7:30 körül reggelizik Nóri. Babaműzlit, tejbe áztatott kenyeret, rántottát, amerikai palacsintát szokott kapni tejjel, vagy tápszerrel. 9:30 körül tízóraizik. Általában valamilyen gyümölcsöt, joghurtot, vagy turmixot szokott kapni. 11:30-kor ebédel. Ugyanazt eszi, amit mi. Délben, ebéd után alszik. Gyorsan, gond nélkül elalszik magától. Az utóbbi egy hétben elhagytuk a szopizást. 2 órát szokott aludni. 15:00-kor uzsonnázik, olyasmiket eszik, mint tízóraira. Majd 18:00 körül vacsorázik. Tejbe áztatott pirítóst, vagy levest, esetleg valamilyen krémlevest, vagy főzeléket szokott enni, tejjel, vagy teával (szigorúan cukor nélkül!). A vacsora után még kicsit játszik, rohangál. 19:30 körül visszük fürödni és 20:00 körül alszik el. Az esti szopizást is elhagyta. Magától alszik el 10-20 perc alatt. Viszont este gyakran előfordul, hogy az ajtóban kell állnom, amíg el nem elaszik. Ha nem vagyok ott, akkor többször felsír.

A hajnalok még mindig kicsit zűrösek. Az elmúlt napokban 3 alkalommal ébredt: 2-3 körül, 4 körül és 5 körül. Marha fárasztó! Nem is részletezem. Ilyenkor csak szoptatással alszik vissza. Ha nem kap cicit, akkor 10 perc múlva ismét felébred, vagy rosszabb esetben vissza sem alszik és 1-2 órát is forgolódik. Ha megszoptatom, 2-3 percet szopizik és alszik is vissza.

Nappal, ha az idő engedi kétszer, a tízórai illetve az uzsonna után, kimegyünk sétálni. Imád csavarogni. Ha mondom, hogy megyünk ki, már rohan és veszi is a cipőjét (azaz próbálja a lábára tenni :).

Egyébként nagyon jó kedvű, mosolygós, aktív gyerek. Nagyon kedves, bújós kislány. Játék közben sokszor odajön, megölel, az ölembe fekszik, vagy a fejét a kezembe temeti, átkarol, puszilgat. Nagyon igényli a testi közelséget és a dédelgetést. Igazi KisCica! :)


Nincsenek megjegyzések: