2008. február 24., vasárnap

Mellényúlások

A belváros felé vezető 15 perces séta alatt két Tesco-ba és egy Spar-ba ütköztünk. Az itteni Tesco k.b. akkora, mint nálunk egy (S)Match. A pénztáraknál a sorbanállás is másképpen megy, mint Magyarországon: itt pontosan egy sor van és a pénztárosok szólítják a következőt. Nincs kérdés, hogy most akkor ki melyik sorban áll, nincs rossz érzése az embernek, hogy na már megint rossz sort választottam.

Eszter narrációjában a mai mellényúlásaink:

Mellényúlás 1: Ebédre gondoltuk csinálunk csirke husit, gombás szósszal és vmi tésztával. A gombás szósz elkészítéséhez creme fraiche-t (a tejszín és a tejföl közötti tejtermék, ami elég zsíros, de az íze sokkal semlegesebb, mint sa tejfölé) vásároltunk, amire annyi volt írva, hogy "irish creme fraiche". A felbontás után derült ki, hogy ez inkább a mi natúr joghurtjainkhoz hasonlít és saláták elkészítéséhez használják...

Mellényúlás 2: Vacsira könnyű salit akartunk készíteni (gondolván felhasználjuk az irish creme fraiche-t) és vásroltunk a salátánkhoz fokhagymát és némi majonézt, ez utóbbiról szintén felbontás után realizáltuk, hogy nem az, aminek látszik, mert "hamburger szósz", ami leginkább az ezersziget öntethez hasnolít.

Há hiába, fel kell még fedeznünk a helyi sajátosságokat :)

3 megjegyzés:

Zokka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zokka írta...

F*szom! panaszkodok mint egy igazi magyar! Nyah enjoj this ziti! get involvd in evriszing. Az albikereseshez sok szerencset.
Ajanlhatom az eveneing herald-ot es a daft.ie-t.
A BMV es mercedeszhegyeken atkeleshez pedig sok szerencset #ennyi luxusautot ami itt van meg egy volvo szalonban sem latni.... En ha egy porschet vagy egy mustangot latok, mar csak kopok egyet az utcan unalmamban...:D.

Zokka írta...

Hi! ha normalis kajara vagytok, aminek ize is van, akkor midenkepp menjetek el egy keleteuropai/magyar boltba, ahol lehet normalis fuszereket venni, es ott vegyetek kb egy polcnyit. A tusko-ban kaphato mirelit kajakat megkostolhatjatok, de kb a vatta es a sterilizalt sar (nem szar, hanem vizes homok) kozott van az izvilaguk. Egy kis csomag oreganot is mindig hordjatok magatokkal ha esetleg kajaldaba mentek :D
Egyebkent Nagyon sok sikert kivanok nektek, es remelem tetszeni fog ez a nyuzsgo varos. BTW: kurvara megfdogtatok az isten labat. Ha a kezdeti szar honvagyat lenyomjatok, utana siman meeg lehet elni...

A lepratelepet meg ahol laktok, kopkodjetek tele, ontsetek ra 30 liter fertotlenitot es azonnal hagyjatok el... Egyebkent nagoyn szepnek tunik!

Nalatok van viznyomas??? (malahide-ban lakom, es itt egy leselejtezett 747-es hajtomu tolja fel a vizet a masodik szintre)