2008. február 29., péntek

Időjárás és anyák napja

Na ma kaptuk az első igazi ízelítőt a finom helyi időjárásból. Szombati érkezésünk óta folyamatosan "jó" időnk volt (értsd: nem fagytunk meg és nem áztunk el). Ma reggel nagyon szürke volt az ég és elég erős volt a szél, úgyhogy délelőtt itthon maradtunk pihenni. Ebédre csináltam szendvicset a helyi szalonnából (nyers, mindenképpen sütni kell és "rasher"-nek hívják) és ciabatta-ból (olasz lapos, szögletes zsömle). Megettük, utána bementünk a városba és elmentünk megnézni a sulit, ahova Eszter fog járni angol tanfolyamra. Hétfőn reggelre kapott időpontot a szintfelmérő tesztre. Utána beültünk moziba, megnéztük a The Bank Job című néhol izgalmas, de azért eléggé felejthető filmet.
Mozi után elmentünk még vásárolni a Jervis bevásárlóközpontba. Eszter vett egy finom kis rövidgatyót - úgy látszik itt megjött az önbizalma... nagyon helyes! :)

Hazafelé már nagyon fújt a szél és esett is az eső. Alulról. Olyan érzés volt, mint amikor egy szökőkút mellett megy el az ember szélben. Nem volt nagyon hideg, de nem élveztük a 15 perces gyaloglást hazafelé.

Akárhova megyünk, minden az anyák napjáról szól: minden parfümboltban, virágosnál és ruhaboltban ki van írva, hogy "March 2nd - Mother's Day" - így a kedves fogyasztók nem felejtenek el vásárolni valamit édesanyjuknak. Még a TV-ben is van egy TESCO reklám: "Vegyél egy csokor tulipánt anyukádnak (4 euro), mert már biztos unja a nárciszt".

Ja! Reklámok: minden reklámban 3-4-5 gyereke van a családoknak. Ez itt a normális család méret. Legalábbis itteniek azt mondták, hogy régebben a 7-10 gyerek volt a normális, de most már "csak" 4-5 gyerek van egy családban.

UPDATE: Itthon épp az Austin Powers in Goldmember-t nézzük a TV-n. Angolul. Eredeti nyelven is zseniális ;)
(2 évig éltünk TV nélkül - most egy kicsit bepótoljuk)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jes jes jes bát gold izs veri seksi! :D