2008. február 27., szerda

Albivadászat 2

Ma ismét izgalmas napunk volt.
14h-ra beszéltük meg a mai első lakás megtekintését. Még mindig ugyanabban a lakóközpontban néztünk egy bútorozatlan lakás, természetesen bútorokat majd tesznek bele, de ezek annyira új lakások, hogy még nincs mindegyik felszerelve. Ez annyiban különbözött az eddigi kedvencünktől, hogy a hálószobában is van balkon, ami számunkra nem előnyös, mert inkább nagyobb hálószobákat szeretnénk és ha az egyik balkon úgyis a tengerre néz, akkor a másikat nem valószínű, hogy túl gyakran használnánk.

Este megnéztünk egy másik lakást is, ez kicsit messzebb van a DART megállótól (nem 2 perc, hanem 5 perc séta).
Íme a hálószoba és a hozzátartozó fürdő (van még egy vendégszoba, hasnoló nagy mint ez és van egy másik fürdő is)
Ez a nappali és az étkező, a konyha ugyanolyan, mint eddig, arról nem készült fotó.


A belső elrendezése praktikusabb, mint az eddigi kedvenc albinké, mert nagyobb az előszoba (VAN előszoba... a másikban csak egy kis folyosó van) és nagyobb a mosókonyha is (a kedvencünkban szinte egy mosólyuk van, ami mondjuk Balázst annyira nem aggasztja, de sztem fontos lenne egy nagyobb mosókonyha... Persze az is igaz, hogy eddig nem is volt mosókonyhánk, úgyhogy a pici mosólyuknak is örülhetek :)

Szóval ez a fenti albérlet elgondolkodtatott, azt még fontos megemlíteni, hogy ez a fenti 1600 euró/hó, a másik pedig 1800. Viszont ebbe nekünk kell TV-t és minden szükséges kiegészítőt vennünk, amíg a másik tulajdonosa elég rugalmas. Említettük neki, hogy szeretnénk TV-t, nagyobb ülőgarnitúrát, nagyobb étkezőasztalt és könyvespolcokat és mondta, hogy semmi gond, írjuk össze, hogy mire lenne még szükségünk és beszerzi.

Mindenestre pro és kontra érvek voltak a kedvencünket és ezt a fenti lakást illetően, hiszen ez a fenti ésszerűbb és praktikusabb, bár nem olyan nagy az alapterülete, mint a kedvencünké, de jobb az elrendezés és ezért tágasabbnak tűnik és több a tárolóhely benne. A kedvencbe, viszont menthetetlenül beleszerettünk és sokkal szebb, stílusosabb és a tulaj is rugalmasabb. Viszont ma döntenünk kell, mert nagyon gyors itt az ingatlanpiac és semmiképp sem szeretnénk, ha két szék közül a földre esnénk. Sokat beszéltünk erről Balázzsal, végül Balázs mondta ki a varázsszót: "otthon". Azt mondta, hogy a kedvencünkbe otthon tudná magát érezni és mi most nem egy átmeneti albérletet keresünk, hanem egy otthonos lakást.

Meg is beszéltük a kiválasztott lakás ügynökével, hogy akkor kibéreljük a lakást és majd elküldjük neki a még szükséges berendezések listáját. nagyon izgi :) Ha minden jól megy 1 héten belül költözünk is. El sem hiszem, hogy ilyen gyorsan és gördülékenyen ment az albérlet keresés. És mint azt láthattátok nem is akrámilyen lakást fogunk bérelni! Csak sóhajtozok és remélem, hogy nem álmodok!

Más érdekesség: ma felhívták a Google-től Balázst, mint kiderült kap majd céges notebook-ot és erről ill. a benti gépéről egyeztettek vele (hogy két bazi nagy, vagy egy eszméletlen nagy monitorja legyen és hasonlók... De erről majd lehet, hogy Ő is ír még pár sort)

Nincsenek megjegyzések: