2013. február 18., hétfő

Hétvégi program: farm, sushi és mozi

A címben minden benne van :)

Nagyon jó kis hétvégénk volt. Szombat délelőtt ellátogattunk a Corkagh Farm-ra. Ez tőlünk 30 percre  van autóval. A Corkagh Demense egy hatalmas park, ahol van játszótér, egy tó és egy pici állatfarm. Mindez gyönyörűen karbantartott zöld területen található és ingyenes.
Fél 11 körül érkeztünk meg. A parkolóból 5 perc sétára található a farm, ami épp akkor nyitott, amikor odaértünk. Nórinak nagyon tetszettek az állatok. Először a baromfikat néztük meg. Láttunk kakast, tyúkot, csibéket, libát, pulykát és pávát. Kalitkákban voltak pintyek és papagájok is. Nórinak nagyon tetszettek az állatok. Sokat felismert és szerencsére egy cseppet sem félt tőlük. Na jó, a kakaskukorékolás annyira nem tetszett neki. De őt nem zavarta, hogy a szárnyasok körülöttünk mászkáltak (engem annál inkább, főleg a nagyra felfújt pulykától kaptam szívbajt... fúúúj!).
Voltak még disznók, bárányok, kecskék és egy póni is.








A farm mellett található egy horgásztó és egy rózsakert is. Tavasszal muszáj lesz visszajönnünk ide, hogy a rózsákat is megcsodálhassuk.

Majdnem egy órát töltöttünk itt, majd a parkoló felé vettük az irányt. Visszafelé megálltunk a játszótéren is. Itt volt mászókás csúszda egész kicsiknek, nagyobbaknak és nagyoknak is. Volt sok hinta, kakashinta és nagy mászóka.

Egy kis játék után jöttünk is haza. Délután itthon voltunk. Este Nóri itthon vacsorázott és utána felkerekedtünk és elmentünk sushizni. Pár hónapja nyílt tőlünk nem messze egy Michie Sushi étterem. Nórika eljátszogatott, miközben mi Balázzsal sushiztunk :) Vittünk Nórinak játékokat, de az étterem fel van készülve kisgyerekes családokra is. Kérés nélkül hoztak Nórinak játékot, egy pohár vizet és egy kis tányért, evőeszközökkel. A pincérlány amúgy teljesen odavolt Nóritól :)

Vasárnap itthon voltunk. Én délelőtt takarítottam, Balázs és Nóri addig elmentek vásárolni. Majd Balázs főzött. Tejszínes-gombás gnocchit csinált, nagyon finom volt!
Délután 5-re átjött Ella és elvitte Nórit a közeli játszótérre. Mi pedig Balázzsal elmentünk moziba. A Flight című filmet néztük meg.
Nagyon tetszett! A szereplők, a karakterek, a sztori, az effektek, a zene, minden a helyén van. Denzel Washigton briliáns. De tényleg minden szereplője nagyon jó volt: a légiutaskísérő szeretőtől kezdve, a drogdíler baráton át, a jóakaró kollégán keresztül, a vörös drogfüggő nőig, mindenki tetszett.
Nem is akarok a filmről és a sztoriról írni. Nézzétek meg! Nekem még ma is eszembe jutott néhány jelenet a filmből, ami azt jelenti, hogy tényleg nagy hatással volt rám.
Ne várjatok sok akciót, mégis végig izgalmas. Nem volt mélypontja a filmnek. A majdnem 2,5 óra hamar elment. De nem vártam mást a rendezőtől, Robert Zemeckis-től.

Mire hazaértünk, természetesen már Ella és Nóri is itthon voltak. Ella már meg is etette Nórit és épp játszottak. Szerencsére nem volt gond. Nóri keresett minket, de nem sírt. Ella könnyen elterelte és lekötötte a figyelmét.

Nagyon örülök, hogy kicsit kettesben voltunk Balázzsal. Láttunk pár filmbemutatót, amik érdekesnek ígérkeznek. Remélem azokat is nagyvásznon látjuk majd :)

Nincsenek megjegyzések: