2012. szeptember 3., hétfő

Este jó, este jó...

Nagyon szeretem az esti rutinunkat. Nemcsak azért, mert olyankor Balázs is végre itthon van, hanem főleg azért, mert együtt vagyunk. Hárman.

Nálunk az este úgy néz ki, hogy Balázs 7 körül érkezik haza. Nóri 6 körül eszik, úgyhogy ilyenkor már végezni szoktunk és általában játszunk, vagy olvasunk.

Mikor Nóri hallja a kulcs csörgését a zárban, teljes extázisba esik. Szokta mondani és mutatni is, hogy "apa". Mire Balázs kinyitja az ajtót, Nóri már rohan is felé és gyorsan felkap valami kis kincset, amit odavisz neki. Miután üdvözöltük Apát, beszélgetünk egy kicsit és elkezdünk összepakolni. Fél 8-kor fürdetjük Nórit, addigra minden játék a helyére kerül.

A fürdetést általában Balázs végzi, én csak jelen vagyok ilyenkor és gyönyörködöm a kis családomban. Nóri még mindig a kiskádban fürdik. Ezt bele szoktuk tenni a nagy kádba. Fürdőkenőcsöt használunk a fürdetéshez, Silcock's Base-t.
Mostanában a kedvence a fürdésben a talpmasszázs :) Balázs kéri az egyik lábát és Nóri már kéjenc mosollyal nyújtja is neki, mert tudja, hogy mi jön: a talpmosás. Ezt imádja! Balázs finoman dörgöli, simogatja a lábát a szappannal. Nóri pedig közben azt mondogatja, hogy "fi-fi" (azaz finom). Majd kérni sem kell a másik tappancsot, mert azonnal adja. Ha azzal végeztek, akkor megint adja az előzőt és mutatja, hogy "még" :)

Ezek a videók tegnap készültek.




A fürdetést mindig ugyanúgy fejezzük be. Nóri elköszön az összes fürdős állatkától. Mindegyiknek puszit ad és Balázs felsorakoztatja őket a kád szélére, a helyükre és mondja, hogy mennek aludni az állatok. Én is adok Nórinak egy jó éjt puszit és kimegyek. Ezután Balázs mindig mondja, hogy vége van a fürdésnek, számol, hogy eeegy-kettttő-háááá-rom és kiveszi Nórit. Az ágyra előkészített törölközőre teszi és megtörli. Nóri ilyenkor már tűkön ül, merthogy jól tudja, hogy az estimese következik. Este mindig ugyanazt a könyvet olvassa fel neki Balázs. Ezt még karácsonyra kaptuk Szilvitől. Pöttyöm Katica születésnapjáról szól, aminek a végén a kis Katicabogár befekszik az ágyikójába és elalszik. A mese végén Nóri mindig megpuszilja a pici Katicát és már bújik is az apja ölébe. A mese után Balázs átviszi a gyerekszobába, ott felöltözteti, fogat mos neki, megfésüli és leteszi aludni. 8 körül szokott elaludni. +/- 10 perc :)

Nincsenek megjegyzések: