2012. február 15., szerda

Hozzátáplálás, ahogy mi csináljuk, sokadik rész

... és talán az utolsó. Nóri már rengeteg dolgot megeszik. 1 éves kora óta kap tehéntejet (mondjuk elég kevés dolgot készítek ezzel). Valamint a vizet sem forraljuk már fel neki, csapvizet kap, illetve ízesítés nélkül csipkebogyó- és rooibos teát szokott inni. Ez utóbbit a vacsorához szokta kapni, mert állítólag nyugtató hatása van és segíti az alvást.

Reggelire elég változatosan eszik: babaműzlit tápszerrel kikeverve, tojásrántottát, bundáskenyeret, amerikai palacsintát. Sajnos a sima kenyeret felvágottal, májkrémmel, tojáskérmmel már nem eszi meg. Eddig nagyon szerette ezeket, de az elmúlt hetekben csak bevette, majd kiköpte a kenyeret.

Együtt ebédelünk. A levest általában leturmixolom neki, vagy összenyomom villával a zöldségeket egy kicsi lével. Főételnek már mindent eszik: rakott karfiol/kelbimbó/kelkáposzta, rízses hús, fasírt, sült csirkemell/csirkecomb, húsgombóc, főzelékek (sárgaborsó, kelbimbó, lencse, krumpli, zöldbab, tarkabab, brokkoli stb.). Köretek közül eszik krumplit (minden formában), rízst, tarhonyát, tésztát, kusz-kuszt, zöldségeket.

Vacsorára általában főzeléket szokott kapni, vagy olyasmit, mint reggelire.

Tízóraira és uzsonnára pedig gyümölcsöt (alma, banán, mandarin, szőlő), joghurtot, sajtot, sonkát, vagy gyümölcsturmixot szokott enni.

Napközben még kétszer szopizik: tízórai után, illetve uzsonna után. Este lefekvés előtt szopizik, illetve hajnalban egyszer.

Egy rövid lista, amiket még nem kóstolt: bogyós gyümölcsök (málna, eper stb.), magvak/dió-félék, méz.

Nincsenek megjegyzések: