2008. május 20., kedd

Váratlan vendég

A hétfő délutáni órára bejött egy német lány és mesélte, hogy az interneten keresztül foglalt egy szállást három hétre. Szombaton megérkezett a reptérre és a szállásadója azt igérte neki, hogy kimegy elé a reptérre. Várt egy órát... majd kettőt... de semmi... Kiderült, hogy átverték, és lenyúlták 100 euróval. Nagyon el volt keseredve és bár tényleg nagyon kellemetlen helyzet egy idegen országban, idegen környezetben, ismerősök nélkül, de szerintem "szerencséje" volt, mert "csak" 100 eurója bánta. Na mindegy! A lényeg, a lényeg, hogy nagyon elkeseredett és szomorú volt, úgyhogy felajánlottam neki, hogy nálunk aludhat, mert csütörtökig van egy szabad szobánk. Mondanom sem kell, hogy nagyon megörült a lehetőségnek. Amikor megérkeztünk, teljesen el volt képedve, milyen szép környéken lakunk, milyen klasz a lakás és főleg, hogy milyen jó kis szobája van :)

Szóval most van egy kis váratlan vendégünk.

Azért elsőnek kicsit tartottam egy teljesen idegen embert befogadni, de szimpi volt a lány és tényleg nem úgy nézett ki, mint aki megbízhatatlan, vagy pofátlan és nem is az!

A lány egyébként berlini és ő is piackutató volt, de most felmondott és ide jött angolt tanulni három hétre, hogy nagyobb esélye legyen majd valami jó munkát találni.
Szegény! Nagyon csalódott volt és ma délelőtt próbált szállást találni és a város északi részén, a belvárostól kb. 20 perc sétára talált egy olcsó szállást (90 euró/hét). A környék nem túl bizalomgerjesztő és többen mondták neki, hogy veszélyes az a kerület, úgyhogy lemondta azt a szállást és holnap megint megpróbál keresni valalmit, de ha nem sikerül, akkor szombaton visszamegy Berlinbe, mert nagyon elkeserítette ez az egész.

Nagyon aranyos csaj amúgy, de egyrészt szerintem kicsit rutintalan és szerencsétlen is... Persze nem könnyű egy idegen környezetben feltalálni magunkat, de azért ez a csaj mintha vonzaná a balsorsot... Olyan kis teszetosza... Na pont én beszélek, aki első hosszabb külföldi tartózkodosa alkalmával, amint felszállt a párizsi vonatra, zokogva hívta fel az anyukáját: egy fiatal lány nagyon illedelmesen felhívta a figyelmemet, hogy üljek át a helyemre, merthogy az ő helyén ülök... no comment!

Nincsenek megjegyzések: