2008. május 15., csütörtök

Több mint ezer

A hét elég mozgalmas volt és még nincs vége :)
Kedd este az olasz ismerősinkkel voltunk egy olasz étterembe a Temple Bar negyedben. Finomakat ettünk és jókat dumáltunk.
Szerdán, azaz tegnap egy régi kollégám (Gábor) és a barátai látogattak meg. Angliában jártak és egy napra átugrottak Dublinba, úgyhogy sajnos csak egy ebédre és még iskola után egy kis találkozásra volt időnk, de örültem, hogy régi (ill. új) ismerősökkel találkozhattam :) Tök jó volt, mert Gábor barátjának a barátnőjéről kiderült, hogy francia és onnan kezdve öten, három nyelven kommunikáltunk :)

Holnap dolgozatot írok, minden pénteken írunk a délelőtti és a délutáni órák anyagából is. Az egyik csatornán itt épp az Ütközések (Crash) című film megy. Moziban láttuk és nekem nagyon tetszett. A kedvenc témám: különböző emberek, hogyan férnek (ill. hogyan nem!) egymás mellett. Nem egy könnyed, vidám téma, úgyhogy nem is nézem, de mindenkinek csak ajánlani tudom (olyan "jó nyomasztó" :).

PS: a szótárfüzetembe már több, mint 1000 új szó szerepel, elvileg ezeket tudom is... Az egyszerűbbektől (pl. ladder = létra) a bonyolultabbakig (pl. arson = gyújtogatás).

Nincsenek megjegyzések: