2014. február 5., szerda

Nóri szösszenetek

Nóri és Balázs legóznak. Nóri áradozik: "De jó legózni! Hát megszakad a szívem!"

Balázs épít valamit, de nem nyeri el Nóri tetszését: "Apa, nem jó, ezt leromboljuk! Úgyse nem volt jó..."



Apa: - Nóri, mi van a pelusban?
Nóri: - Let's have a look at that!

Nóri rakosgatja a mágneses betűket. Mondja, hogy "Ez itt az x betű!" Kérdezem, hogy tud-e x betűvel szót mondani. Mire Nóri kis gondolkodás után rávágja: "X Faktor!" Háááát, elkerekedett rendesen a szemem! :)

A karácsonyi szünet után, első nap Nóri kérdezi: "Anya, hogy van angolul, hogy mókuskerék?" Mondom, hogy nem tudom, de majd apától megkérdezzük, ha hazajött. Erre Nóri: "Hát, elkezdődött a mókuskerék!" Hát el! :)

Nóri a konyhában a fűszereknél pakol (mikor főzök, ezt meg szoktam engedni neki) és látom, hogy a földön hever egy marhahúsleves kocka papírja. Kérdezem tőle, hogy hol van ami benne volt. Mire Nóri: "A marhatöltelék eltűnt belőle." :D -végül nem került elő a "töltelék", kicsit aggaszt, hogy mikor és milyen formában találunk majd rá... :)

Nóri nézegeti Apa nyakláncát, amin egy arany pénzérme lóg. Nézegeti, forgatja, majd megszólal: "Apa! Kinyitjuk a csokit?"
Ő erre az érme-csokira gondolt:

Nóri fűzi apukáját: "Apa, ráülsz a bilire? Kipróbálod?..."

Nóri készít nekem finomságot: "Ez itt az ananász, teszek rá keverék-fűszert és epres fagyit. Tessék anya, egyed kanállal, ügyesen!"

Nóri ül a rugós fotelben és simogatja a hasát: "Itt várok, amíg ki nem jön a pici baba a hasamból, aztán majd játszok vele sokat."

A kistesóról amúgy nagyon sokat mesél. Mindenkinek nő a pocakja (neki, apának, persze nekem, de a babáknak, maciknak, állatkáknak is, szóval tényleg mindenkinek). Sokat emlegeti, hogy mi lesz majd ha megszületik a kisbaba (sokat sír, anya cicijéből szopizik, majd megdajkáljuk stb. stb.) Irtó édes! És egyik nap teljesen magától idejött hozzám és megpuszilgatta a hasamat, majd mondta, hogy a kistesónak adott puszit. Hát cukorborsó!

Nóri: - Apa, felemelsz a magasba?
Apa: - Hova?
Nóri: - Oda a szekrényhez közel.
Apa: - Miért szeretnél odamenni?
Nóri: - Azért... mert szeretném levenni onnan a cukrot. (mutat a mentolos Tic-Tac dobozra)

Nóri:  - Nemsokára jön Apa.
Anya: - Igen, de még dolgozik.
Nóri: - Még dolgozik a játszótéren... az a munkahelye! (Végülis.. ja! :)

Szólok Nórinak, hogy jöjjön. Mire jön a válasz: "Mammy, just a second! OK?"

Vacsora után Nóri telerakja a pelusát. Kicserélem neki, de tiszta pelus helyett már csak bugyit adok rá. Játék közben leveszi a nadrágját, és ráül a bilire. Mondom neki, hogy gomboljuk ki a body-t és akkor leveheti a bugyit és úgy üljön rá a bilire. Ez persze már nem tetszik neki. Így bugyiban és nyitott body-ban játszik tovább. Mondom, hogy vegye fel a nadrágját. Nóri próbálkozik, de nem sok sikerrel, erre közli: "Hát tökre kint van a seggem!" :D

Mandarint eszünk uzsonnára, mondom Nórinak, hogy sok benne a C vitamin. Nóri érdeklődve kérdezi, hogy még milyen vitamin van benne. De ez már túlmutat anyukája tájékozottságán, így lezárom egy "sokféle vitamin" válasszal. Nóri kérdezget tovább, hogy még mi van benne. Mondom, hogy nem tudom. Mire Ő: "Van még benne köptető is!" -végülis, ha vitamin van benne, akkor miért ne lehetne egy kis köptető is?!
Másnap reggel kérdezem, hogy mit kér reggelire. Mondja, hogy palacsintát sziruppal (juharsziruppal szokta enni). Majd meg is magyarázza: "A palacsintában nagyon sok vitamin van, az majd jót tesz a torkomnak." -gyorsan tanul, az már biztos :)

Hazajön Balázs és Nóri már teszi is fel a kérdést, amit Balázs szokott ilyenkor kérdezni tőlünk: "Milyen napotok volt?" Majd meg is válaszolja magának: "Jó! Gyorsan telt-múlt az idő a nappaliban..."

Nóri kinéz az ablakon és időjárásjelentést tesz: "Szakadozik az eső."

Nóri: - Apa, hogy mondják olaszul a zöld pestós tésztát?
Apa: - Pasta con pesto?!
Nóri: - Nem sugo verde?...
(De!)

Nóri eteti Minnie egeret: "Adok neki fincsi húslevest, aztán kukoricás rízst szaftos husival, van benne bab is. Desszertre pedig epret kap, babakeksszel és eszik hozzá egy kis kodenzcsíkot."

Chilis babot ebédelünk (persze Nórinak chili nélkül készült). Nóri kitúrja belőle a babot. Mondom, hogy csak kóstolja meg, mert nagyon finom. Mire Nóri: "Édes?" Mondom, hogy nem, de kóstolja meg, ha nem ízlik, otthagyhatja. De Nóri nem áll kötélnek. Kérdezi: "Finom?" Mondom, hogy igen, nagyon finom. Mire Nóri: "Akkor adjuk inkább a kisbabának." Kérdezem, hogy melyik kisbabának. "Amelyik anya hasában van! Mert ez nagyon fincsi! Biztos ízlik majd neki! Tessék anya, egyed!"

Nóri sokszor kérdezi, hogy mi mit jelent. Például: "Mi az az ügyelet?" "Mi az a vaku?"

Hazaérkezünk autóval, leparkolunk. Nóri megszólal: "Apa! Megnézzük a motort?" (Ki kellett nyitni a  motorháztetőt és meg kellett neki mutatni a motort.)

Ebéd közben Nóri elmélkedik: "Apának kicsi hasa van. Nórinak is kicsi hasa van. Csak anyának van hatalmas hasa."

Vasárnap reggeli közben: "Ma nincs ovi." -modja Nóri. Mondom, hogy ma nincs, mert hétvége van. Mire Nóri: "Hármasban vagyunk itthon. Boldog hétvégét!" :)

És a végére egy rövid videó:

Nincsenek megjegyzések: