2013. november 7., csütörtök

Nóri szösszenetek

Oviból hazafelé jövet Nóri nevet, kacarászik, alig tudja abbahagyni, majd megszólal: "Nevetős baba voltál! Ez aztán az áldás!"

Hazaérve kérdezem, hogy segítsek-e levenni a cipőjét, de Nóri hárít: "Nem kell segítség, ügyes lányom van!"



Hallom, hogy mondja játék közben: "Itt vagyok, ragyogok, mint a fekete leszúrok!"

Anya: - Tudsz mondani "L" betűvel szavakat?
Nóri: - Lovacska..
Anya: - És még?... Ki mondja, hogy gá-gá?
Nóri: - Liba!!!
Anya: - És még?... Mi hullik le a fákról ősszel?...
Nóri: - Gesztenye!
Anya: - Igen, az is, de van még valami. -kicsit segítek- Le-...
Nóri: - gó!


Kérdezgettük Nórit, hogy Bogyó és Babóca Jelmezbál című meséjében ki minek öltözött be.
- Bogyó?
- Gombának!
- Babóca?
- Virágnak!
- A Méhecske? -ekkor Balázs elővette a kekszesdobozt. Mire Nóri gondolkodás nélkül rávágta Keksznek!!!! 

Anya: - Nóri van valami ötleted, hogy mi legyen a vacsi?...
Nóri: - Az nincs, csak egy hunci-punci, hanta-banta javaslatom!

Nóri Balázzsal a nagy ágyban fekszik. Nekem már nem jut hely. Szomorúan kérdezem: "Anya hova menjen?..." Mire Nóri vigasztalóan: "A méhkaptárba!" öööö... köszi! :)

Hallom, hogy Nóri invitálja apukáját játszani. "Apa gyere, te leszel a pénztáros néni!" :D

Nóri felcsatolja a cicafület a fejére (ami a Halloween-i jelmezéhez készült). Kérdezem tőle: "Nóri neked mi van a fejeden?" Mire Norci: "A fülem!"

Vacsora előtt apja és lánya a nagy ágyban fetrengenek. Hívom őket vacsorázni, de Nórit nehezen lehet kirobbantani az ágyból. Kérdezem, hogy ki éhes. Balázs mondja, hogy ő éhes. Nóri a fejét csóválja. Mondom, hogy akkor apa jöhet vacsorázni, de Nórinak nem tetszik az ötlet: "Apa ne vacsorázzon! Apa inkább éhen marad!"

Bekapcsolja a zenét. Lady Gaga szól. Feltekeri a hangerőt, majd közli: "Baba hunci-punci bulizik!" ...és nekiáll táncolni.


Épp elmélyülten írok valamit, amikor Nóri odahoz nekem egy pici játékdarabot és kérdezi: "Anya ez honnan van?... Anya ez honnan van?..." Majd erőteljesebben szólít: "Anya!! Megbeszéééljük?!..."

Máskor szintén kérdez: "Anya! Kérdezhetek egy fontos dolgot? Csinálunk színes rízset? Érdekel! Hát persze! Akkor csináljunk!"

Bemegyünk este a szobába. Nóri megszólal: "Hát itt kukksötét van!"

Játszik a konyhai felszerelésekkel és egyszer csak felháborodottan felkiált: "Kivagyok fogyva és nem tudok főzni!"

Felveszi a tavalyi méhecske jelemezt a fejére: "A Zümi megölelgeti Nórit... Zümi-öltöny van rajtam."

A Tesco-ban vásároltunk Halloween-re édességet. Ha jönnek a jelmezbe öltözött gyerekek és felteszik a kérdést, hogy "trick or treat", akkor édességet szoktak nekik adni. Ilyenkor tele vannak a polcok nagy csomag cukrokkal, csokikkal, amikben kisebb csomagok vannak. Nézegettük, hogy melyiket vegyük. Mi soha nem szoktunk bolti édességet fogyasztani és próbáltuk a silány édességek közül a kevésbé rosszakat kiválasztani. Szörnyülködtem, hogy "fúúúj az nagyon rossz! Az még rosszabb". Mire Nóri is beszállt a szörnyülködésbe: "Nézzed csak anya, az is elég rossz, ugye?" :D

Egyik nap elénekeltem neki a "Somvirág" című dalt. Nagyon tetszett Norcinak, kért ráadást is. Hetekkel később hozza a pici hűtőtáskát. Kérdezi, hogy az mi. Visszakérdezek, hogy szerinte mi. Mire Nóri: "Ezt vittük magunkkal, mikor mentünk kirándulni Olaszországba." (Már itt leesett az állam, hogy hogy emlékszik rá.) Aztán kérlelni kezd: "Anya énekelje a kirándulós dalt..." Kérdezem, hogy milyen kirándulós dalt. Mondja, hogy "a virágosat!" Nem értem melyik dalról beszél, így tovább faggatom, hogy mire gondol. Mire Nóri tisztázza a helyzetet: "A somfavirágosat!" :)


"Anya, kérlek szépen csücsülj ide a sarokülőre mellém!"
Ki tudna egy ilyen invitálásnak ellenállni :) 

Nóri énekel, majd közli: "Ezt most költöttem. Saját költemény."

Videotelefonáltunk Kinguékkal. Miután végeztünk, Nóri azt mondja: "Majd jövőre még felhívjuk őket!"

Egyik este Nóri alig evett. Pár falatot harapott a sonkás kenyérből. Aztán melegítettem neki krumplit fasírttal, de abból is csak csipegetett. Majd azt mondja: "Inkább éhen maradok... és szomjan maradok." Megesik rajta a szívem és kérdezem, hogy mit kérne enni. Mire Nóri széles mosollyal: "Cukorkát!" 

Ebéd közben Nóri kitalálja, hogy nem kér többet és fehér csokit szeretne enni. Mondom neki, hogy ebédre nem eszünk csokit. Mire Nóri: "Ez nem ebéd, ez uzsonna!"

Meglátja, hogy Balázs pulcsija van rajtam és szörnyülködve mondja: "Anya! Ez mi rajtad? Ez apáé! Anya, légyszíves vedd le, ez nem neked való! Odaviszem apának!"

Nóri odajön hozzám és álmodozva nekikezd: "Elmehetnénk a Mia Pia strandra. Ott is építhetnénk egy homokvárat. És belemehetnénk egy picit a vízbe. Ugye anya?... Elmegyünk?..."

Orrszívás előtt Nóri mondja: "Baba sírni fog. Baba kapálózni is fog."
Apa: "Nem kell kapálózni!"
Nóri: "De! Kapálni kell!"

Megjelenik egy pelenkás zacskóval, ami tele van valamivel. Érdekőldöm, hogy mi az, mire Nóri: "Hoztam a puttonyomba sok ajándékot!"

Vacsora közben Nóri kérdezi: "Azok mik?" Mondom neki, hogy uborka, paradicsom, saláta (amikből ő persze soha nem eszik). Mire Nóri: "Úgy is mondjuk, hogy zöldségek!"

Máskor zajt hallunk kintről és kérdezi, hogy ez mi volt. Mondom, hogy csak az építkezésről jön a zaj. Mire Nóri: "Bácsik dogloznak, onnan jön a zaj. A bácsik emberkék. Nóri is emberke, anya is emberke." Körülnéz, hogy még talál-e "emberkét" a szobában: "A szellem is emberke!" - a Halloween-re készített szellemeket látta meg :)

Vacsora után Nóri mondja: "Akár repülőre is ülhetnénk és elmehetnénk egy picike Kerekítőre. Ott le kell ülni a földre."

Fürdés közben Nóri kérdezi: "Anya! Neked milyen a körmöd a lábadon?... Szép piros! Nórinak is befestjük majd a körmét pirosra, apának pedig szééééép rózsaszínre!" - Apa biztosan nagyon örülne neki :)


Nincsenek megjegyzések: