2009. január 30., péntek

Hóesés, munkakeresés Dublinban

Esik a hó! :)
From Dun Laoghaire

Bemondták a hírekben, hogy egész nap várható elszórtan havazás és hogy lecsökkent a hőmérséklet és "nagyon hidegre" - azaz +2-3C fokra - kell számítani. Ez olyan mókás, mert otthon ha télen esik a hó, akkor van "melegebb", hiszen 0-5 fok a minuszokhoz képest melegnek számít.
Itt eddig egyébként tényleg nagyon enyhe volt a telünk. +5-10 fok között szokott ingadozni a hőmérséklet, eddig nem is nagyon kellett fűtenünk.

Na most aztán zuhog a hó! Eltűnt a város és egy hatalmas felhő csücsül rajtunk, amiből ömlik a hó! Persze nekem innen a meleg lakásból könnyű örülni a havazásnak :)

Negyedik hónapja keresek intenzíven állást és semmi...

Néhány állásinterjún voltam, de ahoz képest, hogy hány állást pályáztam már meg, ez nagyon kevés.
Sokan mondják, hogy az év vége ill. az év eleje nem a legjobb időzítés a munkakeresés szempontjából, ráadásul a gazdasági válság itt is erősen érezteti hatását.

A probléma többek között az, hogy sok multi meghirdet nyelvekkel kapcsolatos pozíciókat, de valóban nem is keresnek az adott pozícióra embereket, csak be akarnak szerezni minél több önéletrajzot.
Aztán sok fejvadász egy adott posztal kapcsolatos hirdetésüket azután is kint tartják, hogy azt már valaki betöltötte. Ennek csakúgy, mint az említett multiknak, az a célja, hogy minél több önéletrajz náluk legyen.
Szóval hiába tűnik soknak a megpályázott állások száma, lehet, hogy ezeknek a felére igazából nem is keresnek munkaerőt...

Nehezíti a dolgot, hogy hiába van egy bizonyos fejvadászcég, akihez már beadtam az önéletrajzomat, ettől függetlenül ha van náluk egy számomra megfelelő állás, újra kell pályáznom. Ez azért van így, mert sokszor egy állásra több száz önéletrajz érkezik hozzájuk és a beérkező önéletrajzok között válogatnak.
Tehát nem csücsülhetek ölbetett kézzel, hogy majd felkeresnek, ha találnak nekem valami testhezálló munkát. Minden nap nézem az álláskereső oldalakat és naponta 3-10 hirdetésre küldöm be a pályázatomat.

Akik hasnoló cipőben járnak, mint én, azoknak az alábbi oldalakat tudom ajánlani:

Nincsenek megjegyzések: