2009. február 5., csütörtök

Milliomos a nyomornegyedből

Otthon én elég gyakran jártam moziba, sajnos mióta kint vagyunk nem nagyon hódolok ennek a hobbimnak. Viszont most volt egy film, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így tegnap este elmentünk megnézni.

A film címe "Slumdog Millionaire" ("Gettó milliomos"), angol-amerikai film, Danny Boyle (Trainspotting) rendezésében.


A történet egy indiai nyomornegyedből származó fiatal fiúról szól, aki bekerül a Legyen Ön is milliomos! játékba és már csak egy kérdés választja el őt a 20 milló rúpiás főnyereménytől, amikor kérdőre vonják, hogy honnan tudta minden kérdésre a választ. A főszereplő, Jamal, elmondja, hogy az egyes válaszokat élete során hogyan "tanulta" meg. Jamal iskolája maga az élet volt. A meséje során végigkisérhetjük élete egyes állomásait.
A film, annak ellnére, hogy 130 perces, pörgős, izgalmas és emellett igen megható -bár én nagyon könnyen elérzékenyülök, úgyhogy ez nem mérvadó! Nagyon tetszett a kép, amit napjaink Indiájáról kapunk. Jó a kameramunka, szép, élénk színekkel dolgoznak. A zenék kiválóak. Meg kell még említenem a tehetséges gyerekszínészek teljesítményét!
A film 8 Oscar jelölést tudhat magáénak, valamint a legjobb rendező, legjobb filmzene, legjobb film (dráma kategória), legjobb forgatókönyv kategóriákban hozta el a Golden Globe-ot. Az IMDb (Internet Movie Database) értékelésén 8,7 pontot kapott a 0..10-es skálán.

Otthon február 20-tól játszák a mozikban. Ne hagyjátok ki!

Nincsenek megjegyzések: