2009. január 22., csütörtök

Blues

Múlt hétévégén elmentünk egy blues kocsmába. Megnéztem neten, hogy hol, milyen koncertek vannak és ezúttal erre esett a választásunk.

A helyszín nagyon tetszett: kicsi, családias hangulatú, nem zsúfolt pub, a városközponttól pár perc sétára. Egy helyi csapat játszott elég jó kis blues-t. Szedtek belépőt, ami 10 euro volt, viszont az italok - itteni viszonylatban - nagyon baráti árfekvésűek voltak. Egy korsó Guinness "csak" 4,10 euróba került (az átlag 5 euró). Keddtől vasárnapig minden este tartanak koncerteket, főleg jazz és blues témában. Itt megnézhetitek az aktuális programokat: http://www.jjsmyths.com.

A hét egyébként a kirakózás jegyében telik nálunk: Balázs anyukájáéktól kaptunk egy 5000 darabos puzzle-t: Bábel Tornya, Brueghel-től. A kép 153 x 101 cm-es, ami megegyezik az eredeti festmény méreteivel. Szóval ha unatkoznék a nagy munkakeresés közben, van mivel szórakoznom :)

Balázs a szabadidejét az utóbbi napokban a programozásnak szenteli. Karácsonyra kapott egy új telefont a cégtől, egy G1-es Android-ra épülő készüléket, ami az új Google-ös operációs rendszer telefonokra. Erre ír most egy játékprogramot Java-ban... és ezt mind meg tudtam jegyezni :)

Szóval ilyen nyugisan teltek az év első hetei. Természetesen nagyon sokat gondolunk a hazaiakra. Én a honvágyamat valamelyest azzal csökkentem, hogy napközben RadioCafe-t hallgatok az interneten. Egyetlen fájó pontja a dolgonak, amikor a dél körüli műsorukban esti programajánlókat mondanak. Csupa jó koncert, mozi... mind Budapesten.

Nincsenek megjegyzések: