2012. április 5., csütörtök

Napirend 14 hónaposan

A 13 hónapos napirendes bejegyzés elmaradt... (gondolom ez mindenkinek feltűnt :) Az ok nagyon egyszerű: Nóri napirendjében az elmúlt 2 hónapban nem nagyon volt változás. Azaz 7-8 között ébred és ébreszt minket is. Ha jó az éjszaka, akkor közösen kelünk, ha sokszor ébred éjszaka, akkor Balázs kel csak hozzá.

Napközben még kétszer alszik 1,5-2 órát tízórai és uzsonna után. Délelőtt itthon szoktunk játszani, mászkálni, tanulni, énekelni, főzni, takarítani, szenvedni. Mikor mi van terítéken. Ebéd után sétálni megyünk. Ilyenkor a környéken tekergünk, vagy bevásárolunk. Este 8 körül szoktuk fürdetni és fél 9 - 9 között szokott elaludni.

Napközben még kétszer szopizik, tízórai és az uzsonna után. Valamint este lefekvés előtt, illetve hajnalban 3-4 körül. Bár egy ideje a reggeli ébredés előtt egy órával is felébred és ha ilyenkor megszoptatom, akkor visszaalszik még 1-1,5 órát. Szoptatás nélkül viszont nem tudom visszaaltatni. Ha nem szoptatom meg, akkor addig forgolódik, amíg teljesen fel nem ébred. Ez nem is lenne baj, de még nagyon álmos ilyenkor. Nem éber, csak olyan félkómás. Úgyhogy inkább megszoptatom és akkor később Ő is és mi is kipihenten ébredünk :)

Egyébként nagyon jó kedvű, vidám baba. Sokat játszik egyedül, de a járókában már csak pár percet van el, ha kap valami új vagy régen látott játékot. Mióta kapaszkodva jár, jobban szeret szabadon garázdálkodni a lakásban. Ezt nem is nagyon bánom, hiszen természetes, hogy több mozgásra van szüksége. Igyekszem a sarkában lenni, mert villámgyorsan ide-oda trappol és képtelenség a lakást 100%-osan gyerekbiztossá tenni.

Íme egy ékes bizonyíték arra, hogy szabadon garázdálkodik. Egyik nap séta előtt Nóri csendben matatott -ami nekem mindig gyanús- mikor odamentem ez a látvány fogadott:


Most mondjátok meg, hogy is lehetne komoly arccal azt mondani neki ilyenkor, hogy "Nem szabad!" ?

Nincsenek megjegyzések: