2009. február 14., szombat

Időutazás Bayer Zsoltal

Elolvastam Bayer Zsolt nagy port kavart cikkét, ami szerintem egy időutazás. A Bayer által megfogalmazott gondolatok egyes részei kisértetiesen emlékeztetnek azokra a véleményekre, melyeket a harmincas években a zsidókkal kapcsolatosan fogalmaztak meg... És mi lett annak a vége?!...

Nemcsak Bayer Zsoltnak telt be a pohár, de Szabó Eszter Katalinnak is tele van a töke az összes Bayer-féle rasszistával! Egyszerűen mélységesen elkeserít, hogy az ilyen emberek vállveregetésre, gratulációkara, biztatásokra lelnek és "igaz magyarnak" titulálják őket.
Kedves Zsolt figyelmét itt felhívnám arra, hogy én önmagamat magyarnak vallom. Sőt, itt egy kis kitérő keretében megosztanék veletek egy történetet. A legutóbbi népszámláláskor a kérdezőbiztos felvette az adataimat. Többek között azt is regisztrálták, hogy a magyar nyelv mellet két külföldi nyelvet beszélek, főiskolára járok, majd megkérdezte a hölgy, hogy valamilyen kisebbség részének vallom-e magamat. Mondtam, hogy igen: cigány vagyok. Mire Ő: "Az nem lehet..." és beikszelte a "nem" választ. Szóval ilyenkor túliskolázott vagyok a cigányságomhoz?

Visszatérve a cikkhez: ha Bayer Zsoltnak felszólítja a cigányokat, hogy

"Most betelt a pohár! Most a velünk élő tisztességes cigányokon a sor legelébb. Most fogják magukat, az összes cigány értelmiségi, meg cigány szervezet, meg cigány önkormányzat, meg az összes nyomorgó de becsületes cigány, és azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik: semmi közük a velük azonos etnikumból származó gyilkos és rabló és lincselő és tanárverő állatokhoz. Semmi közük azokhoz, akik felrúgták az együttélés és emberség minden parancsát. Jelentsék ki, hogy nincsen megélhetési bűnözés, de igenis van egyre brutálisabb cigánybűnözés, és ők ezt nem hajlandók eltűrni. Jelentsék ki, hogy velünk együtt követelik a zéró tolerancia azonnali bevezetését. Minden faluban, az összes cigánysoron a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket. Tegyenek feljelentést, vagy vigyék is be mindjárt a közéjük furakodott, közöttük bujkáló és őket veszélyeztető állatokat."
...akkor Szabó Eszter arra szólítja fel az összes nem-romát - Bayerrel az élen - hogy nézzenek jól mélyen a szívükbe és jelentsék ki önmagukról, hogy nem rasszisták, nem fajgyűlölők és nem vallanak cigányellenes nézeteket. És bárik, aki tud arról, hogy az ismerősei közül valaki ilyen elveket vall, azt jelentse! Kíváncsi vagyok, hogy hány nem-roma meri a szívére tenni a kezét és kejelenteni, hogy nem vall cigányellenes nézeteket, de ez nem is igazán számít, mert ma otthon bátran vállalni lehet a cigányellenes nézeteket, sőt ezért még dícséret is jár, legyen az az utca embere, egy újságíró, vagy egy rendőrfőkapitány az, akinek épp cigányozgatni szottyan kedve.
És Bayer Zsolt miért csak a romákat szólítja fel, hogy tegyenek effajta kijelentéseket?... Talán a nem-romák között nincs bűnözés? Engem, mint magyar cigányt mélyen felháborít, sért a cikk tartalma és annak minden a cigányokhoz címzett felszólítását visszautasítom.
Cigánybűnözés?!... Mutasson nekem valaki egyetlen egy statisztikát, mely szerint valóban nagyobb a roma származásúak között a bűnözés!
Kézzel fogható adatok vannak arra vonatkozóan, hogy a magyarok több, mint negyede nyíltan idegengyűlölő.

A publicista szakma, a magyar értelmiség és egyben Magyarország szégyene, hogy egy olyan fajgyűlölettől fűtött cikk, mint Bayer Zsolté, nyomtatásba kerülhet ma Magyarországon. Sőt, továbbmegyek: a magyar nyelv megszentségtelenítése, hogy ilyen hangulatkeltésre és gyűlöletszításra használják.

Bayer Zsoltnak foglama sincs arról, hogy milyen valakinek rettegnie a származása miatt. A származás, amiről nem tehetünk... Milyen az, ha egy asztaltársaságnál minden "ci"-vel kezdődő szóra összeugrik a gyomrod és félelem tölt el... Milyen az, amikor ismeretlenek a metrón a pofádba vágják, hogy "büdös cigány" vagy... Milyen az, amikor viaszatérő rémálmok gyötörnek a származásod miatt... Milyen a származásod miatt önbizalomhiányban szenvedni.

A gyűlölködés és az uszítás jó termőtalajara talál a mai Magyarországon. Kérdem én: hova tart így az ország? Pont az a fajgyűlölő és kirekesztő eszme kerül most megerősítésre ezáltal, ami arra készteti a magamfajta cigányokat, hogy elhagyják az országot. Csak úgy, mint ahogy annak idején a német zsidóknak kellett elhagyniuk szülőhazájukat, szeretett Németországukat.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ket cikk a temaban, talan erdekel:

http://hungary.indymedia.org/node/11337

http://zolivagyok.blog.hu/2009/02/16/cigany_2