2014. június 24., kedd

Malahide, Pormarnock-i strand és vidámpark

Gyönyörű nyári idő van már napok óta! Ezt kihasználva, hétvégén nem sokat voltunk négy fal között. Szombat reggel Malahide-ra mentünk, mert a könyvtárban Kerekítő és Manókuckó volt. Az előbbi ölbéli mondókázás, éneklés a gyerkőcökkel, az utóbbi peidg nagyobb gyerekeknek való foglalkozás.

Nóri nagyon élvezte mindkettőt! Már ebédidő volt, mire vége volt a programoknak. Múltkor is szemeztünk egy közeli thai étteremmel és most be is ültünk. Nagyon jó választásnak bizonyult!




A Siam nevű étteremről van szó. Nem tudom mennyire autentikus az ízvilága, de nekünk nagyon bejött. Az étterem tágas, igényes, kedves felszólgálókkal. Az előétel frenetikus volt: nyárson sült csirkemellet kértünk csípős földimogyoró mártással (satay), valamint tavaszi tekercset. Mindkettő isteni finom volt. Főételnek Balázs rákos red curry-t kért, én pedig kacsamellet rendeltem. A kacsamell tökéletes volt: belül omlós, kívül ropogós. Egy aprócska hibája volt: kicsit édes volt hozzá a mártás. Nórinak a gyerekmenüről választottuk sült csirkemellet sültkrumplival. Egy egész csirkemellet kihoztak, ami szintén puha, szaftos volt. Ízlett is Nórinak, majdnem bepuszilta az egészet.
Andris nagyon jó gyerek volt: az előétel és a főétel között megkajált, aztán el is aludt a babakocsiban, így nyugiban tudtunk ebédelni.

Jóllakottan átsétáltunk a szemközti parkba és leheveredtünk a fűre pihenni. Nóri közben virágokat gyüjtött, szaladgált. A kis pihenő után elautóztunk a Portmarnock-i strandra. Gyönyörű idő volt!



Nórival be is mentünk picit a vízbe. Gyüjtöttünk kagylókat, megnéztük a pici rákokat. És végre Balázs kipróbálhatta az új sárkányt. Annyira tetszett Nórinak! Nagyon jókat játszottak vele. 5 óra körül indultunk haza. A gyerkőcök persze elaludtak a kocsiban és éjszaka is hamar kidőltek :)

Vasárnap délelőtt itthon voltunk és délután kimentünk a gáthoz, ahol egy vándor-vidámparkot állítottak fel. Nóri és Balázs felültek az óriáskerékre és Norci minden nekivaló körhintát kipróbált. Nagyon élvezte :)




Nincsenek megjegyzések: