2014. március 2., vasárnap

Nóri 3 éves

Írtam már korábban arról, hogy hogyan ünnepeltük meg Nóri harmadik szülinapját. Azóta már meg is kaptuk az elkészült képeket. Íme ezekből egy válogatás:
















És hogy milyen háromévesen Nóri? Nagyon aranyos, nyugodt természetű, vidám kislány. Mióta az ovit elkezdte, sokkal nyitottabb, könnyebben barátkozik idegenekkel. A rémes kétéves korszakból kaptunk egy kis ízelítőt, de alapvetően nem egy hisztis gyerek. A nagy drámák és a földöhzvágós hisztik eddig (kop-kop-kop) elkerültek minket. Rendkívül érdeklődő és nagyon empatikus gyerek.
Még így három évesen is jellemző rá a bújás. Szeret az ölünkben lenni. Ha olyan a kedve, akár órákat is eljátszik egyedül, de persze sokszor igényli a közös játékot.

Szeret olvasni, babázni, sokat játszik az apró kis játékaival. Mindig érdeklődéssel vesz részt az itthoni foglalkozásokon is.

Néhány adat róla: 92 cm magas, 12,5 kg és végre minden foga kint van. Még mindig pelusos, de az elmúlt napokban nagy érdeklődést mutatott a bili iránt. Talán lassan eljön a szobatisztaság ideje is.

A napi rutinunk úgy néz ki, hogy fél 8 körül ébredünk (általában Nóri ébreszt minket). Ilyenkor Balázs áthozza hozzánk és közösen lustálkodunk még egy kicsit. 8 körül reggelizünk közösen, majd rendbe veszem Nórit. Balázs addig előkészíti neki az aznapi tízórait. Majd háromnegyed 9-kor indulunk is az oviba. Az ovi 10 perc sétára van tőlünk és 9-kor kezdődik. Mire hazaérek, általában már Balázs nincs otthon. Fél egyre megyek Nóriért. Hazaérve mindig játszik még kicsit és fél 2-kor ebédelünk közösen. Ebéd után 2 - fél 3 körül elalszik és általában 2 órával később ébred. Utána uzsizunk együtt és nagyon sokszor egyedül is eljátszik. Balázs fél 8 körül ér haza, ilyenkor vacsorázunk és fél 9 körül visszük Nórit fürödni. Majd Balázs 9 és fél 10 között teszi őt le aludni. Egyedül alszik el, de előfordul, hogy többször is be kell hozzá menni (vizet adni, betakarni). Éjjel változó, hogy ébred-e. Többnyire vizet inni ébred fel és alszik is vissza.

Olyan gyorsan telnek a napok és szalad az idő. Mindig megdöbbenve észlelem, hogy már milyen sokat tud, mennyi dolgot megért és hogy milyen gyorsan tanul. Tudom, ez a tempó csak gyorsulni fog. Igyekszem minden vele töltött napot kihasználni és magamba szívni a hármasban töltött napok csodáját. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen kislányom van, hogy ilyen szerető és gondoskodó férjem, akitől jobb apát elképzelni sem tudok. Igen, persze vannak rosszabb napok, de még a rosszabb napok is tele vannk szép percekkel, amik erőt és kitartást adnak.

A gyerek tényleg egy csoda! A szerető család igazi kincs. Minden nap hálás vagyok értük.

Nincsenek megjegyzések: