2013. október 16., szerda

Ovis nagylány

Itt írtam az első ovis napunkról, itt pedig arról, hogy hogyan alakultak az első hetek.

Azóta sokat változott a helyzet. Nóri már heti 4 napot jár oviba. Novembertől pedig heti 5 napot fog járni. Az első hónap után már nagyon simán mennek a reggelek.



Miután megérkezünk az oviba, letesszük a kabátját a kis fogasra, majd bekísérem, köszönünk mindenkinek. Nóri leteszi a tízórais táskáját az erre kijelölt asztalra, majd odajön hozzám, megölelgetem, adunk egymásnak puszit és elköszönünk. Néha még előfordul, hogy nézi, ahogy elmegyek, de legtöbbször vissza sem fordul és megy valamilyen játokot keresni.
Sőt! Tegnap először volt olyan, hogy még puszti adni is elfelejtett (...volna ha nem szólok neki), mert amint beértünk a terembe, már szaladt is játszani.

Mikor délután megyünk a gyerekekért, a nagy bejárati ajtó nyitva szokott lenni, így be tudunk menni a folyosóra, de a terem ajtaja még zárva van. Hallani szoktam, ahogy énekelnek, vagy épp pakolnak. A teremben mindig rend van már mikor megyünk értük. Minden játék után közösen elpakolnak. Az óvónénik mindig úgy adják át nekünk a gyerekeket, hogy már útra készen állnak: rajtuk van a kabát, táska és egyszerre 2-3 gyereket hoznak ki a folyosóra és átadják őket a szülőknek. Néha váltunk pár szót. Ha történt valami fontos a nap során, akkor azt megbeszéljük, majd indulunk is haza.

Szerencsére Nóri már egyáltalán nem szokott sírni. Részt vesz a foglalkozásokon. Állítólag szokott beszélni is, de persze nem értik, hogy mit mond. Pénteken lelkesen szokta mutatni a mappáját és meséli, hogy miket csináltak.

Hetente egyszer van "kézművesség" (crafting), ezek alkalmával ilyen csodaszép műveket csinált Norca.

Ez egy "Háromszög emberke".
Itt a körökről tanultak.
Ez a kedvencem... kicsit sírtam is, amikor megláttam :)
Ezt a sünit múlt héten készítették.
Rengeteget színeznek, festenek. Múlt héten az őszi színekről tanultak.
Minden nap mesél egyébként az oviról, de sokszor csak hantázik. Tegnap pl. azt mondta, hogy "A cicával voltunk strandon és ettünk mazsolás-csokis fagyit."

Együtt készítették ezt az őszi fát:


Egyik nap így indultunk az oviba:


Ezt a mellényt pedig múlt pénteken kapták az ún. "Road Safety Week" alkalmából. Nóri büszkén mutatta, hogy "Olyan, mint Apáé!" - merthogy Balázs ilyenben szokott bringázni :)


A héten pedig már láttam, hogy elkészültek az első Halloween-i dekorációk :)

Nincsenek megjegyzések: