2013. február 12., kedd

Nóri szösszenetek

Banánt eszik szeletelve uzsonnára. Villára szúrja (több-kevesebb sikerrel) és bekapja. Felszúr egy darabkát a villára, megfordítja és nézi, hogy a villa hegye látszik a másik oldalon: "Ott látszik ki icike-picike villácska."
Később mondom neki, hogy inkább egye kézzel, mert a villával nem halad. De Nórinak más elképzelése van a dolgokról: "Csak banánocskát, csak villácskával."

Vele együtt uszonnázom. Mandarint eszek. Mire Nóri közli: "Anya éhes, csipegeti mandarint."

Másik alkalommal, szintén uzsonnázás közben eszi a gyümölcsöket és kedveskedik: "Anya nagyon finomat csinált." :)

Egyik délután ananászt kér, de mondom, hogy az most nincs itthon, elfogyott. Majd később mondom neki, hogy készüljön, vegye a cipőjét, mert megyünk vásárolni. Nóri megszólal: "Veszünk ananászt a boltban." Ami fontos, azt észben tartja :)

Keresi a pici mágneses focilabdát. Kérdezi tőlem, hogy hol van. Mondom, hogy nem tudom, nem láttam. Szomorúan mondja: "Sajnos eltünt focilabda." Sajnos...

Hallom, ahogy játszik a babával. Mondja neki, hogy "Gyere az etetőszékbe! Így ni!". Majd a baba mondja, hogy "Vége!!!". Nóri kiveszi "És most tente jön!" Betakarja a babát és azt mondja: "Így nem fázol kiscicám!" :)

Reggeli után Nóri azt mondja: "Kérek még műzlit!" Apa visszakérdez: "Keveset?" Nóri felel: "Sokacskát."

Játék közben megáll, belenyúl a pólójába és lenéz, leltároz: "Cici... Has... Minden megvan!"

Apa hazaérkezik, nagy az öröm. Nóri szaladgál és nagyokat sikítozik. Majd tisztázza velünk is a helyzetet: "Ez baba volt."

Ül az ágy szélén, megfogja a tentijét (az alvós póló, amivel alszik) és belefúj. Majd el is magyarázza, hogy mit csinál: "Fújtam bele lufit." :)

Túl nagy a csend. Bekiabálok a szobába: Nóri mit csinálsz? Jön a válasz: "Elfáradtam." Gondoltam, megnézem azért miben mesterkedik. Ez a látvány fogadott:


Szegénykém, tényleg fáradt volt :) De azért végül a kiságyában aludt el :)

Délután kukucsjátékot játszunk, mókázunk. Nóri nevet, majd megszólol: "Hunci vagy!" :)

Múlt héten volt nálunk Ella. Közösen játszottunk. Már rég volt nálunk Ella és Nóri kicsit tartózkodó volt vele szemben. Viszont nagyon örülök, hogy jegyzi az angol szavakat is. Pár nappal később ezeket használta teljesen magától, helyes kontextusban: catch, tiny, finished.

Nincsenek megjegyzések: