2013. február 4., hétfő

Nóri szösszenetek

Én: - Nóri, úgy érzem pelust kéne cserélni! Gyere!
Gyermek meg se moccan, a könyvébe merülve lapozgat.
Én: - Nóri, kérlek gyere! Ki kell cserélni a pelusodat.
Semmi reakció.
Én: - Norci, hallod, amit mondok?!
Nóri felnéz: - Sajnálom, nem értem.
...és folytatja az olvasást.

Pénteken voltunk Kerekítőn. Előtte beültünk egy teázóba, én ittam egy teát és közösen elmajszoltunk egy mazsolás scone-t. Adtak hozzá vajat és lekvárt is. Nóri nézi a pici vajat, megkérdezi mi az. Mondom: vaj. Mire Nóri: "A vajat a cica eszi".

A pelenkázón a lábaival hadonászik. Félreállok, hogy megvárjam, amíg kitombolja magát. Abbahagyja, majd megszólal: "Nem szabad kupit csinálni".

Máskor szintén a pelenkázón kezdené a rugdosást, de saját megát fegyelemre inti: "Nem szabad anyát rugdosni!"

Boltban meglátja a kislányos bizsukat: "Ez tetszik, ezt hazavisszük!"

Mostanában sokszor ráül ruhában a bilire (ruha nélkül a világ minden kincséért sem hajlandó, nem is erőltetem). Egyik nap gyanús volt a nagy csend, benéztem a nappaliba: Nóri a nappali közepén a bilin ül (persze ruhával együtt) és újságot lapozgat. Kérdezem: Nóri te mit csinálsz? Jön a válasz: "Kakilok!" Ja, bocsánat!

Szilvitől kaptunk karácsonyra egy kirakós könyvet. Nóri nagyon szereti az ilyet. Az egyik oldalán egy kép van, egy verssel, a másikon egy 9 darabos kirakó. Olvassuk a könyvet, megbeszéljük, hogy melyik oldalon mi van. Kérdezem: Szereted ezt a mesét? Mire Nóri kijavít: "Nem mese hanem kirakó."

A "hanem" kötőszót máskor is jól használta, de ez... Este fürdés után adom rá a pizsamát, halkan suttogom: "Gyorsan begombolom és utána mész aludni." Nóri kiveszi a cumit a szájából és suttogva korrigál: "Az nem gomb, hanem patent." Hát igen, csak pontosan, szépen... :)

Kint voltunk a játszótéren és Balázs betette Nórit a nagy hintába. Ezen el lehet feküdni és úgy lökjük. Nóri néhány lökés után közli: "Ez nem móka!"

A szobájában van egy IKEA-s viráglámpa. Nóri ránéz: "Virágocska, lámpácska." A becézés nagyon megy neki :)

Elalvás előtt pelenkázom. Közben odaadom neki az alvós pólóját, azt bögyörgeti, majd a fejére teszi és megkérdi: "Hová tünt Nójika?" Nevet... Ismét elbújik a póló mögé: "Hová tünt babácska?"

A konyhában főzök. Nóri kérdezi: "Mit csinál anya?" Majd meg is válaszolja: "Finomat főz."

A nappaliból jól rálátni egy hotelre, ahol gyakran tartanak esküvőt. Ma láttam, hogy egy oldtimer autó gurult a bejárat elé. Kiáltottam Nórinak, hogy "Nóri, gyere gyorsan, ott a menyasszony!" Nóri rátapadt az ablakra: "Óóóóó ott a királyasszony!" :)

Reggeli után az etetőszékben játszott Nóri. Két vajasdobozzal játszott. Az egyikben már alig volt egy kenyérre való, a másik tele volt. Nézegette, emelte őket. "Ez üres. Ez tele van. Ez könnyű. Ez nehéz (közben nyög is, ahogy emeli)." Egymásra rakta őket. "Két kis vajasdobozka." Rátette a kacsát. "Dele ide kicsi bogajam, csüccs a dobozja." És ez így ment kb. fél órán keresztül. Mi pedig békességben, nyugalomban fogyaszthattuk a reggeli gofrit és a teánkat. Most sokan utáltok, ugye?! :)

Nézi, ahogy Balázs üti a billentyűket. A Gmail-ben, a jobb felső sarokban látni egy pici képet Balázsról. Nóri megszólal: "Ott egy pici Apa." Majd gyorsan meg is dicséri magát, amiért felismerte: "Jajj de okos vagy!" :)

Vacsora után egyre jobb kedve lesz és elkezd halandzsázni, majd a monológja végén megjegyzi, csak hogy világos legyen számunkra is: "Ez halandzsa volt."

Nincsenek megjegyzések: