2013. január 25., péntek

Nóri szösszenetek

Balázs múlt vasárnap elutazott egy hétre New York-ba. Így most Nórival kettesben vagyunk itthon. Hogy Balázs se maradjon le semmiről, minden nap megírtam neki, hogy Nórika miket mondott. Úgy gondoltam, veletek is megosztom ezeket a szösszeneteket.

A délutáni alvása után öltöztettem Nórit és mondta, hogy "alvós zokkó" (azaz alvós zokni).

Kérdeztem ebéd után, hogy mit ettünk. Mondja "tísztaaa" (azaz tészta). Kérdezem, hogy mivel ettük (célozva a csemegeubira), de az jött válaszként, hogy "kanállal". És milyen igaz :)

A Kingutól kapott karkötőkkel játszott. Van köztük két fehér, két lila és egy zöld. Hallom, hogy mondja "a zöld hiányzik". És tényleg: az ágy alatt volt.

Uzsira csak egy fél narancsot evett. A másik felét is felszeleteltem és egy pici tálkába tettem. Nemsokkal vacsi előtt kiszúrta a tálkát és mondta, hogy "kéj naancso". Kérdezem: Ki kér? Mire Ő: "Lécz Nója kéj naancso."

Hozta a jelmezbálos Bogyó és Babóca könyvet és most nem azt mondta, hogy "jemezbá", hanem, hogy "cébadobáás" (merthogy a tornaversenyes mese is abban van, amiben Bogyó célba dob).

Mikor indultunk sétálni a liftben igazgattam magamat és megkérdeztem: "Nóri, na milyen vagyok?" Mire jött a válasz: "Szép!" (Oooolvadoztam!)

A Tescoba menet beugrottunk egy könyvesboltba. Nóri a gyerekkönyveknél lázba jött. Levett egy könyvet és ezt mondta: "Anyuska, ide nézz, dele, csüccs ide!" Fogalmam sincs, hogy az anyuskázás honnan jött, de nagyon édes volt!

Egyik reggel kimentünk a Tesco-ba vsárolni. A kereszteződéseknél elengedtek minket az autók. Mondtam Nórinak, hogy integessen nekik (megköszönve, hogy megálltak nekünk). Úgy örültek neki a sofőrök :) :) :) Visszaintegettek Nórinak.
Bár Nóri igazából a kocsiknak intett, mert nem látta, hogy ki vezeti őket. Mindenesetre nagyon jól jött ki. Illetve integetett egy kukásautónak is. Az abban ülők is úgy megörültek. Vigyorogtak, visszaintegettek. Tök jó érzés volt, hogy egy ilyen aprósággal örömet okoztunk másoknak :)

Ha grimaszolok, vagy hülyülök, rendszeresen mondja, hogy "Anya vicces" és közben nevet. 

Kedd este a vacsinál emlegette Balázst. Mondtam neki, hogy apa még mindig dolgozik, messze és hogy még soká jön haza. Erre mondta, hogy "Apa dolgozik" és hogy "Ötöt kell aludni"... ugyanis előző nap egyszer elmondtam és mutattam a kezemmel, hogy még ötöt alszunk mire jön haza Apa és ezt így megjegyyezte. Nem is gondoltam volna!

Este vacsora után amíg én elpakoltam, Ő játszott és hallottam, hogy ezt mondta: "Merre jár a Pál?" Megálltam és megkérdeztem, hogy mit mondtál? Megint mondta: "Merre jár a Pál?"... A Szil szál szalmaszál, Tengerecki Pál-os vers/dalból idézte vissza ezt a sort.

Vacsora után, mondta, hogy "Vége". Elvettem előle a tálcát és mondta, hogy "Köszönöm szépen!" Merthogy az utóbbi napokban szoktam mondani (ha el nem felejtem) az étekzések után, hogy "Ilyenkor azt mondjuk, hogy Köszönöm szépen, nagyon finom volt!" Ezek szerint nem feleslegesen koptatom a nyelvem :)
Egy nappal később teljesen magától mondta a vacsora végén, hogy "Köszönöm szépen! Finom volt!" Azóta is rendszeresen megköszöni az étkezések végén az ennivalót.

Csütörtök reggel mondta, hogy "Apa, dolgozik, Hármat kell aludni" mondtam, hogy már csak kettőt. Később aznap magától említette, hogy "Ketteset kell aludni." :)

Délután pelenkáztam és kérdeztem, hogy "nem túl szoros a pelus?" Mire Nóri: "kényelmes" :)

Készítettem este Rooibos teát magamnak, látta, hogy veszem ki a filtert és mondta: "filter".

Matatott a cupik között, majd kivette a rózsaszín elefántot és azt mondta: "Kedvencem". Mosolyogtam. Ő folytatta: "Ezt szeretem." (Cukker!!!!)

Adtam neki a Rooibos teából és pár korty után kérdeztem, hogy "Kérsz még teát?" Mire válaszolt, hogy "Nem köszönöm!"

Pelusoztam és a pelenkázón hagytam, amíg egy lépésre tőle a szekrényhez léptem. Közben figyelmeztettem, hogy "Óvatosan!" Mire Nóri folytatta: "Nem moccansz!"

Egyik reggel öltöztettem, megfogtam a talpait és tök hidegek voltak. Mondtam, hogy jajj de hideg, mire Norci nevetve hozzátette: "Jégcsap."

Hívott olvasni: "Anc mese!" Mondtam, hogy "Megyek, megyek...". Mire Nóri: "Dele ide kincsem!" :)

Aztán máskor megint szólít, de épp valamit csináltam és nem tudtam menni. Mondom: "Mindjárt megyek!" Nóra folytatja: "Fél pillanat!"

2 megjegyzés:

Unknown írta...

nagyon édesen dumálhat:)

Eszter írta...

Már most teljesen levesz a lábamról a dumájával! Mi lesz itt később?... Gondolom Ti ebben már rendesen benne vagytok :)