2012. július 11., szerda

Így játszunk mi

Már régóta akarok azokról a "játékokról" írni, amit Nóri talált ki. Na nem kell nagy dolgokra gondolni, csak apróságok, mégis érdekes, hogy teljesen magától kezdte el ezeket csinálni.

Az egyiket már hónapok óta csinálja: ha fogócskázunk elszalad előlem (ami ugye nem meglepő :). Viszont ami érdekes, hogy ha kergetem és valamihez odaszalad "menedékbe", akkor azt a valamit megpuszilja. Így puszilgatja az ajtófélfát, a falat, a kádat, a járókát, a ruhaszárítót, a porszívót, szóval bármit. Fogalmam sincs, hogy ez a puszilgatás miért és hogyan alakult ki.

A másik fajta fogócskát a héten találta ki. Ez gyakorlatilag úgy néz ki, hogy Nóri odaszalad a lábamhoz, átöleli, én elszaladok és Ő megint hozzám szalad. Ezt a végtelenségig, vagy legalábbis kifulladásig játszuk.


Tegnap pedig szintén egy rohangáóls játék volt a sláger. Nóri a sarkülőn ül, a sarok részénél. Én kicsit messzebb ülök. Ő mutatja, hogy "még", én erre hosszan kérdezem tőle, hogy "méééééég?". Erre Ő nevetve hozzám szalad. Én pedig elkapom. Aztán visszamegy a sarokhoz. Leül és kezdjük az egészet.


A másik dolog, amivel hosszú perceket jól elszórakozott a minap ez volt:



Meg ne kérdezzétek, hogy a laksában miért kell sapkát hordani, illetve, hogy miért fordítva van rajta. Ez Miss Nóra :)


Egy másik aranyos dolog, hogy több hónapja játszunk olyat, hogy építünk legóból, vagy építőkockából egy nagy tornyot, várat. Nóri pedig lerombolja azt. Amikor ledönti az építményt, mindig mondom neki, hogy megérkezett Godzilla :) földrengééés. Erre jön, lerombol mindent, közben pedig nevet. Ez nem minden: ki is talált egy jelet arra, hogy Godzilla és ha máskor is huncutkodik úgy, hogy valamit lerombol, ledob, vagy tönkre tesz valamit (persze mindezt játékból), akkor mutatja, hogy "Godzilla".


Egy másik érdekes dolog, amit szintén magától kezdett el csinálni, hogy rendszeresen ráül olyan dolgokra, amik amúgy nem ülőalkalmatosságok. Pl. rácsücsül egy dobozra, labdára, pohárra és közben vigyorog, hogy milyen klassz dolgot talált ki. 

A végére egy játszóteres videót hagytam. Ez a közelebbi, de kisebb játszón készült. Ide ritkábbna járunk, mert inkább nagyobb gyerekeknek való játékok vannak. De ezt a csúszdát nagyon szereti Nóri és ha feltesszük, már ügyesen lecsúszik egyedül is. A végén pedig mutatja, hogy "még" :)

Nincsenek megjegyzések: