2013. december 2., hétfő

Nóri szösszenetek

Nóritól kérdezgetem az állatokat angolul és ő mondja a magyar megfelelőjüket.
Anya: - Cat?
Nóri: - Cica!
Anya: - Doggy?
Nóri: - Kutyus!
Anya: - Sheep?
Nóri: - Bárány!
Anya: - Duck?
Nóri: - Kacsa!
Anya: - Chick?... 
Nóri hallgat...
Anya: - Chicken?
Nóri szeme felcsillan: - Csirkehusi!!! :D
A húsfaló gyermek :)

Fürdés közben Nóri a cicimet nézi: "Anya ez mi?" Mondom neki, hogy "Mellbimbó!" Mire Nóri: "Ott a kelbimbó???..." :)Még régebben vettünk egy halom színes lufit, azt hiszem fél euróért a Tesco-ban. Csak egy baj van velük: lehetetlenség felfújni őket. Mindig szenvedünk. Balázsnak is nehezen megy, de azért ő csak megküzd velük. Nóri dícséri apukáját, hogy milyen ügyes: "Apa már igazi nagylány vagy!"

Nóri nagyot sóhajt: "Úgy szeretnék vízre szállni és elhajózni!..." -hát vagyunk ezzel így néha :)

Nóri apukáját invitálja játszani: "Apa, te is nyugodtan idejöhetsz a szőnyegre és lufizhatsz! Nem kell a számítógépen dolgozni!"

Nóri valamit rág, forgat a szájában, érdeklődöm, hogy mi van a szájában... Mire Ő: "Nyáááál!"

Nórit kínálom: "Norcu, kérsz madártejet?" Nóri e szó hallatán teljesen elborzadva mondja: "Nem... inkább csak sima tejet kérnék!"

Nóri emlékeztet: "Voltunk bent apa munkahelyén! És ott ebédeltünk!"
Kérdezem tőle: "Tényleg?.. és te mit ettél?"
Mire Ő: "Krumplistésztát, málnaszörppel!" -ez tényleg így volt, több hete. Mindig meglepődök, hogy mikre nem emlékszik.

Ha valaminek örül mindig mondja, hogy "Nóri pedig táncot jár." (és ugrál, pörög közben)Nóri: "Ez mi?" 
Anya: "Apa gyűrűje. Tudod kitől kapta?..." 
Nóri: "Kitől?"
Anya: "Anyától?"
Nóri: "Ez mikor volt?"

Játék közben magyaráz a babának: "Tisztára meg vagyok bíbelődve!" :)Meséli a "Very hungry caterpillar" című mesét magyarul. Az egyik rész így hangzik: "Épített maga köré egy házat, amit úgy hívott, hogy bááááb. Ott maradt több mint két nyolcig!" :) -a két hét helyett :)

A könyvet lapozgatva Nóri kérdezi, hogy az mi. Mondom, hogy napocska, mire Nóri: "Ne nézz beleeee!"

Nórival sokszor olvasunk meséket. Még mindig nagy kedvenc Bogyó és Babóca. A Célbadobás című mese (spoiler alert!) úgy végződik (izgultok mi? :), hogy Bogyó a célbadobásban első helyezést ér el. Egyik este fürdés közben Nóri dobálta a kicsi állatait egy tálkába és mondta, hogy "Célbadobás első fejezés!" :D

Vacsora közben: "Anya most nem eszik semmit, a porontyom pedig kalácsot falatozik."Reggel öltözködés közben kérdezi: "Anya ez mi?"
Mire én: "Egy csontod!"
Nóri: "Anya, kérsz egy rosszcsontot?" 

Reggel hármasban ébredezünk. Nóri egyszer csak ásít egy hatalmasat és bekapja Balázs orrát. Érdeklődünk, hogy ez meg mi volt. Mire Nóri: "Adtam apának egy ásítós puszit!"

Melegítem az ebédet és túl nagy a csend az étkezőben. Kérdezem Nórit, hogy mit csinál. Mire Ő: "Csak falatozok!" Mire én: "Tééényleg? És mit?" Mire Nóri: "Ó, csak egy kis hókiflit. Nagyon fincsike lett!" (ehhez felmászott az asztalra, kinyitotta a fémdobozt és kiszolgálta magát belőle)

Nóri mezitláb rohangál. Kérdezem tőle, hogy hol a zoknija. Jön a válasz: "Elment Olaszországba repülővel. Most fürcsizik a tengerparton..."

Nóri elgondolkodva kinéz az ablakon. Kérdezem tőle, hogy mit néz: "Csak nézem, hogy jön-e a Mikulás!"

Nóri pödörgeti a haját és próbálja előrehúzni, hogy lássa.
Kérdezem tőle: "Nóri, te mit csinálsz?"
Válasz: "Kislány-baba vagyok!"


Este fürdés közben Nóri megkér, hogy énekeljük el a "Kis karácsony"-t. Rázendítünk közösen: "Kis karácsony, nagy karácsony..." Apa folytatja: "Itt egy szép könyv, ott egy labda..." Mondom: "Neeem! Kisült-e már a kalácsom?" Mire Apa: "Ja tényleg!" Közösen: "Ha kisült már, ide véle!" Apa folytatja: "O Tannenbaum! O Tannenbaum"... -reménytelen eset! :)Nincsenek megjegyzések: