2013. március 5., kedd

Nóri szösszenetek

Egyik délután arra lettem figyelmes, hogy Nóri az ujjacskáit mutatja és közben mondókázik: "Ez meglőtte, ez hazavitte, ez megölelte..." :)

A reggelijét készítem elő, közben Nóri kiszúrja a polcon a babakekszet: "BABAKEKSZET KÉREK!" Mire én: "No persze!" Nóri befejezi a mondatomat: "Lópikula!"

Nóri énekel: "Csicseriborsó bablencse, Fekete szemű bablencse..." Majd megáll, elneveti magát. Észleli, hogy felcserélte a szavakat és rájön, hogy ez vicces. Ismét belekezd: "Csicseriborsó bablencse, Fekete szemű bablencse." Hangosan felnevet. Majd mondja: "Az nem is bablencse, hanem menyecske." Majd odajön hozzám és előadja a mutatványát. Jót nevetünk ahogy összekeveri a sorvégeket. "Anya, Nóri nevet. Ez vicces." :) 

Műanyag poharakból tornyot épít, majd lerombolja. Szokás szerint a fejünkhöz kapunk, hogy "Jaaaj". Majd Nóri megszólal: "...most mi lesz velünk?"

Reggel rajzolok két egymást keresztező vonalat. Kérdezi Nóri: "Ez mi?" Mivel nem válaszoltam azonnal, hozzá is teszi a választ: "Ez repülő." Apa kérdezi: "Repülő?" Mire Nóri: "Valami olyasmi!" 

Balázs vasárnap reggel kényeztetett minket és palacsintát sütött. Kérdezi Nóri: "Apa mit csinál?" Mondom, hogy palacsintát süt. Mire Nóri felsóhajt: "Hmmm, palacsinta! ...már alig várom!"

Nóri felveszi a papucsomat, csoszog benne sután, majd azt mondja: "Ez kicsit túl nagy rám."

Nincsenek megjegyzések: