2010. március 3., szerda

Gulyásleves és egy vödör golflabda

Kezdem ott, hogy Balázst szülinapjára egy djembe-vel leptem meg. Ez egy afrikai dob, amit egy fatörzsből faragnak ki és valódi kecskebőrt feszítenek rá. Nagyon jó a hangja és a méretéhez képest hatalmas a hangereje. Balázs nagyon örült neki, de attól félek, a szomszédok annál kevésbé... Lassan egy zenekart is indíthatunk, annyi hangszer van már a lakásban.

A munkámban nagy változások voltak. Nem kell többet bejövő hívásokat kezelnem, csak kimenő hívásaim vannak. Ez sokkal stresszmentesebb, így kifejezetten élvezem a telefonos részét a munkámnak. Sokkal nyugisabb így a napom és az idő is jobban telik, úgyhogy most nagyon elégedett vagyok.

Egyre több a napsütéses órák száma. Reggelenként már teljesen világos van, mire a munkába érek. Bár mire hazaérek, már sötét van, a több napsütésnek köszönhetően kevésbé van olyan érzésem, mintha bányában dolgoznék...

Múlt hétvégén átmentünk Ciarán-ékhoz, Balázs ír kollégájához. Ők is voltak már nálunk vendégségben és mi sem először jártunk náluk, de már jó régen volt, hogy ott voltunk. Régóta terveztük ezt a mostani találkozót, de hol ők voltak elfoglaltak, hol mi nem értünk rá és olyan jó volt végre őket újra látni. Nagyon kedves ír házaspár. Van egy két éves és egy hét hónapos kisfiuk.
A saját konyhájukban készítettünk nekik igazi magyar gulyáslevest. Balázs anyukájától kaptuk a receptet, amit ezúton is köszönünk, mert nagyon nagy sikere volt. Igazából Balázs és Ciarán főztek, mi lányok a gyerekekkel voltunk elfoglalva és közben jókat beszélgettünk.
Amúgy tényleg isteni finom lett a leves, bár félve írom ezt le, mert Balázs így is nagyon büszke volt magára... na de lehet is! :)
A gulyásleves ötlete amúgy Ciarán-től származott, ugyanis gyerekkorában evett egy párszor gulaschsuppe-t Németországban és tudta, hogy magyar eredetű az étel. El akarta kérni a receptet tőlünk, de Balázs azt javasolta, hogy főzzék meg együtt.

Vasárnap Terényi Zoliékkal találkoztunk és elmentünk golfozni. Na jó, csak majdnem golfozni. Igazából csak egy driving range-re mentünk, Celbridge-be. A driving range egy olyan pálya, ahol a labda elütését lehet gyakorolni. Mint kiderült a golf nem is olyan egyszerű sport. Először is, én sokáig meg voltam győződve, hogy ez nem is valódi sport. Ezt másfél óra "játék" után át kellett értékelnem. Rendesen kimelegedtem és másnapra komoly izomlázat okozott a karjaimban. Szóval ez igenis egy sport!
A TV-n keresztül nézve olyan egyszerűnek tűnik ütögetni azt a labdát, de mint kiderült, már eltalálni sem olyan könnyű, nemhogy adott irányba és távolságra elütni.
A driving range-en kapsz egy vödör golflabdát, szó szerint egy vödörnyit. Ez k.b. 170 labda (ennyinek már súlya is van!). Adnak különböző méretű ütőket (ha nincsen saját készleted) és egy saját "boxot", ahova beállhatsz és onnan ütögetheted a füves pályára a labdát. A pályára nem szabad rámenni, a boxban kell maradni. Nincsen konkrét cél, mint egy igazi golfpályán, csak ütögetsz. Így néz ki:


Jól szórakoztunk de el is fáradtunk. Másnap fájt mindenünk. Magunktól nem igazán jutott volna eszünkbe driving range-re menni, úgyhogy ezúton is köszönjük TZ-éknek a meghívást!
Azért ha bárki azon gondolkozna, hogy kipróbálja, azt ajánljuk, hogy fizessen be egy oktatóra is, mert instrukciók nélkül reménytelen a dolog.

Más: már egy ideje terveztem, hogy elmegyek fodrászhoz, de előitéletes vagyok és nem bízok a helyi fodrászokban. Nem tudom, hogy miért van ez így.
A neten kerestem inkább magyar fodrászokat és az iWiW-en találtam rá Pirosra. Házhoz jött, ami nekünk nagyon kényelmes volt. Mindkettőnk hajából vágott. Az enyémből nem is keveset, de már nagyon ráfért. Szép, egészséges lett a hajam vége. Az egész sokkal fényesebb és rendezetteb. Nagyon elégedett vagyok ez eredménnyel :)
Ráadásul az árai is nagyon kedvezőek: a női hajvágás 25 euró, a férfi 10 euró volt.

Nincsenek megjegyzések: