2013. május 20., hétfő

Nóri szösszenetek

Hazaérve a sétából Nórit kérdezem: "Éhes vagy?"
"Igeeeen!" -feleli.
Csodálkozom, mert ebédidő előtt vagyunk jócskán.
"Komolyan éhes vagy?"
Nóri helyesel: "Frankón!"

Átölel, majd nagy sóhajjal mondja: "Jajj de finom volt ez az ölelés!" - olvadozom...

Kivételesen Nórival előbb indulunk el otthonról, minthogy Apa lelépne a munkába. El szeretne köszönni Balázstól, de mondom neki, hogy apa épp most ment el WC-re, de azért bekiabáltunk neki egy "sziát". Elmentünk vásárolni, majd a kasszánál, miközben fizetünk Norci mondta, hogy "Apa otthon van." Mondtam, hogy nem, már nincs, elment dolgozni. Mire Nóri emlékeztet: "De otthon van, kakil." Ilyenkor jól jön, hogy mások nem értik, mit is beszélünk :)

Nóri játszik: szétszórja az összes játékot, majd hallom, hogy mondja: "Hát ez meg ki volt?... Csak Bogyó lehetett az! ...Jajj de csúnya dolog szétszórni a játékokat, Bogyó! Tessék összeszedni mindet!"
Kicsit vár, majd elkezd pakolni: "Na gyere segítek!"

Nóri az ölemben ül, a combomra áll, megfordul és közli: "Előfordultam!"

Kibiceg a konyhába, nézem miért megy ilyen furcsán, akkor látom, hogy a sarkán lépked. Kérdezem tőle, hogy mit csinál. Mire Ő: "Sarkon fordultam!"

Valami nem sikerül neki és mérgelődik, majd nyugtatja magát: "Nyugi, nyugi, béke van!"

Nóri halandzsázik, rászólok: "Hát ez mekkora hanta-banda?"
Mire Nóri: "Ez óriási hanta-panda!!!" :)

A liftből kilépve meglátja a páfrányt a cserében. Megszólal a nagyobbikra mutatva: "Ez az 'apa-virág' -majd a kisebbre mutat: "...ez pedig a 'Nóri-virág'". Kérdezem tőle, hogy hol van az "anya-virág". Mire jön a kiábrándító válasz: "Olyan nincs!" - brühühü...

A Dunnes-ben jártunk és a háztartási részlegen Norci meglátja az edényeket, tányérokat, mutatja az "enni" jelét. Majd mondja: "A baba éhes!" Rásandítok kételkedve (indulás előtt nyomott be egy szép adag ananászt). Nóri helyettem felteszi a kérdést magának: "Tényleg éhes vagy?" Majd válaszol is rá: "Komolyan! Frankón! Tuti, hogy éhes a baba... tuti fix!" - ez vajon kinek a szava járása???

Anya: Nóri, kérsz narancsot?
Nóri: Nem!
Anya: Szilvát?
Nóri: Nem!
Anya: Szőlőt?
Nóri: Nem!
Anya: Akkor mit kérsz tízóraira?
Nóri teljes komolysággal: Varjúlábat!
Feladta a leckét! :)

Majd később uzsanna előtt kérdezem, hogy mivel kéri a kakaós csigákat (célozva arra, hogy tejjel, vagy teával). Mire Norci: "Kóóóbásszal!"

Nórival együtt készítettük a vacsorát. A száraz tésztát félbe szoktam törni neki, mert kisebb darabokban könnyebben eszi. Norci adogatta a száraz tésztát. Menet közben észrevette, hogy egy pici kék lufi a kuka mögött volt és azt is odahozta. Majd később a vacsora elfogyasztása közben mindezt így idézi fel: "A Baba adogatta anyának a tésztákat. A kék lufi is nézte és nagyon tetszett a lufinak."

El kellett vinnem a telefonomat szervízbe. Nórinak mondtam, hogy hova megyünk, hogy miért, majd autóba pattantunk és útra keltünk. Miután megérkeztünk, Norci körülnézett és megállapította, hogy "Ez nem Buzz Beez*!"
*Buzz Beez a neve a játszóháznak, ahová heti egy alkalommal járunk, autóval.

Egyik délután hatalmasat sétáltunk Nórival. A rollerjével mentünk ki. Egyszer csak keresztben ráállt a két lábával, elengedte a kormányt és meghajtotta a rollert. Kérdeztem, hogy mit csinál, mire közölte, hogy "A Baba gördeszkázik."


Nóri hozza a labdáját, hogy labdázzunk. Dobom neki a labdát, de közben Balázsnak magyarázok. Mire Nóri odajön hozzám és rám szól: "Anya ne beszéljen!" Akkor mit csináljak? - kérdezem tőle. Mire Norci: "Anya csak labdázzon!" - végülis, jogos :)

Szombaton elmentünk egy farmra, ahol sok állatot láttunk. Ezúttal egész kicsi bárányok, kacsák, sőt őzike is volt. Aznap délután Nóri az ölembe fúrja magát: "Összebújunk. Mint a kicsi bárány, az anyukájához bújt, mert szeretik egymást."

Tanuljuk a betűket, mondom Nórinak, hogy az ott az "X" betű, "X, mint xilofon". Mire Nóri: "Vagy six!"

Fagyizunk, Nóri nagyot nyal, az egész szája fagyis lett, mire közli: "Fagyibajusz." :)


Nézegeti a szakácskönyvet: "Az ott az ananász nyaka." - mutatja a félbe vágott ananász felső felét.

Építőkockákkal játszik. Épít egy nagy tornyot, megdicsérem: "De szép házat építettél!" Mire Norci: "Az nem ház, hanem palota!" - Ja, bocsánat!


Máskor szintén épít és közben magyaráz: "Ez bevásárlóközpont!"

Nóri játszik a magyar kártyákkal, néhány kártya nevét, illetve a figurák neveit is ismeri már. A pakli kártyából egyszer csak kiesik a makk felső. Nóri megszólal "Kiesett a Tell Vilmos." Majd visszadugja a lapot a pakliba: "Visszabújt a levelek közé."

Nincsenek megjegyzések: