2010. augusztus 18., szerda

Csillaghullás

Tavaly sajna kihagytuk a nyári meteoresőt, de idén sikerült bepótolnunk :)

Csütörtök este volt a legtöbb hullócsillag, de aznap sajnos nagyon felhős volt az ég.
Szombat este azonban egyáltalán nem volt felhő az égen, ami nagyon ritka dolog itt.
Naplemente után kocsiba pattantunk és elmentünk kb. 20 km-re Dublintól, hogy a fényszennyezés ne zavarjon. Sikerült egy nagyon jó kis helyet találnunk, ahol kb. 20 percig bámultuk a csodálatos csillagos égboltot és vártuk a hullócsillagokat.
Jöttek is! Egy-két percenként. Olyan szépek voltak :)

Hazafelé jövet sötét, kanyargós vidéki utakon jöttünk és képzeljétek! Megállított minket egy rendőrautó. Megkérdezte a rendőr Balázst, hogy tudja-e, hogy miért állították meg. A válasz persze "nem" volt. Mint kiderült, "túl lassan" vezetett... a 100-as táblánál "csak" 60-nal mentünk. A rendőrök feltettek néhány kérdést, ellenőrizték a papírokat és tovább engedtek. Érdekes élmény volt. Nem kötekedésből, vagy szivatásból állítottak meg, hanem gondolom feltünt nekik a megengedetthez képesti lassú tempó és kíváncsiak voltak, hogy ennek mi az oka. Mondta nekik Balázs, hogy nem ismerjük a környéket, nincs közvilágítás és kanyargósak az utak. Nem is nagyon kérdeztek többet.

Egyébként nagyon jól telt a hétvégénk. Olyan szép, meleg - kifejezetten nyári - idő volt. Sajna hétfőn már lement a hőmérséklet és igazi őszi idő lett.

Hétvégén voltunk babalátogatóban egy magyar párnál - Tamásnál és Petránál. Aztán sütöttünk tepertős pogácsát (nyamm-nyamm), még az otthonról hozott házi tepertőből.
Nagyokat sétáltunk, voltunk a People's Parkban - szokásos vasárnapi Farmer's Market - ahol grillcsirkét ettünk ebédre.
Moziban is voltunk! Leonardo új filmjét, az Inception-t néztük meg. Tudjuk ajánlani, bár Balázsnak annyira nem tetszett.

Elkezdtünk közben nézni babaholmikat és bútorokat. Annyi mindent kell még beszereznünk!
Balázs megtervezte hogyan kéne berendezni majd a gyerekszobát:


1 megjegyzés:

Unknown írta...

Sziasztok,
pont tegnap gondoltam rátok, és nem tudom miért, de az jutott eszembe, hogy olyan rég olvastam már rólatok, és nem is csodálkoznék rajta, ha már úton lenne a kisLécz!
Nagyon nagyon gratulálok nektek, Eszter iszonyú édes a pocakod!!!!
Most már gyakrabban fogom olvasni a blogot, nehogy lemaradjak valamiről!
Eszterkém egyél, pihenj nagyokat!
sok sok puszi,
Provence