2010. január 21., csütörtök

Szürke hétköznapok

Szó szerint... itt nálunk beborult, csúnya, nyálkás, szeles idő van, ami a munkával teli hétköznapokat csak még szürkébbé teszi.

A héten egyedül vagyok itthon, ugyanis Balázs hétfőn elutazott Zürichbe két hétre. De jövő hét csütörtökön én is megyek majd utána egy hosszú hétvégére :P

Balázs útlevele februárban lejár, úgyhogy szerettük volna benyújtani a kérelmet a meghosszabbításra. Gondoltuk egyszerű procedúra lesz. Időpont-egyeztetés, kérelem leadása, iratok bemutatása, fotózás/ujjlenyomat-olvasás, pénz befizetése, majd egy-két hét várakozás. Aha!... mint kiderült, eddig ez így is működött, de a tavaly júniusban érvénybe lépett szabályozás értelmében csak új típusú, biometrikus (az ujjlenyomatot digitális formában tartalmazó) útleveleket állít ki Magyarország. A külképviseletek azonban nem kaptak ujjlenyomat-olvasó berendezéseket, így tavaly nyár óta csak Magyarországon lehet útlevelet kérelmezni. Megnyugtattak, hogy az EU-n belül személyivel is lehet utazni. És kérdem én, mi van, ha mi nem csak az EU-n belül szeretnénk utazni?... Arról nem beszélve, hogy most Balázs kipróbálta a személyi igazolványát a svájci határon ("mi lenne, ha...?" alapon) és ugyan nem röhögték ki (svájciak lévén), de mondták, hogy ilyet ők még nem láttak és láthatnák-e az útlevelét, mert ezzel nem fogják tudni beengedni.
Szerintem felháborító, hogy kitalálnak egy új rendszert, de arra már nem gondolknak, hogy ezt elérhetővé kell tenni azokban az országokban is, ahol több tíz ezer magyar él. Észbontó! Szóval februárban Balázs tesz egy villámlátogatást, hogy ezt elintézze.
Balázs: hozzáteszem, hogy sem a dublini nagykövetség sem a külügyminisztérium nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy mikor lesz megint elérhető ez a szolgáltatás a külképviseleteken.

Egyébként semmi különös nincs velünk. A munkámról inkább nem írok, mert elég hétközben napi 10 órát arra koncentrálnom. Ha tehetem ilyenkor "hétvégén" próbálok nem rá gondolni. Annyit azért írok, hogy februártól új időbeosztásban leszek: hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken dolgozok és a szerda, szombat és vasránap lesz szabadnap. Ennek nagyon örülök! Még amikor elkezdtem a munkát, felkerültem egy úgynevezett "wish list"-re és szerencsés voltam, mert folyamatosan vesznek fel francia nyelvű kollégákat, így engem át tudtak tenni ebbe az általam választott "shift"-be.

Múlt hétvégén sütöttünk mézes sütit Balázzsal. Bár nem volt egyszerű a süti elkészítése (majd' három órát dolgoztunk vele), de nagyon megérte :) Nagyon szép lett és egyben finom is!
Balázs és én is vittünk be belőle. Minden kollégánk csak dícsérte.

1 megjegyzés:

Eszter írta...

Mezes suti: Mmmmm, gyerekkorom kedvenc sutije, nagymamam keszitette mindig. Kb 15 eve nem ettem belole es nem is hallottam felole, a nevere sem emlekeztem, de hajszal pontosan ugy nezett ki, mint a tietek :-) Megkaphatom a receptet, ha szepen kerem? :-S
Eszter M.