2010. január 4., hétfő

Évkezdés: maratoni szilveszter és Avatar!

Elég jól indult az évünk!
December 30-án érkezett hozzánk Lénárd. Ennek örömére el is kezdtük az ünneplést, ami eltartott egészen január másodikáig :)
Átjött hozzánk Zoli és Betti, így öten szilvesztereztünk. Jó volt! Volt minden: zene-bona, beszélgetés, póker, evés-ivás, himnusz, vizipázás (amit később sikerült sajnos eltörnöm - ez utóbbi nem volt benne a programmenetben, de annyi baj legyen!)
Nagyon klassz kis hétvégénk volt. Elsején, pihenésképp elmentünk Dundrum-ba mozizni és megnéztük 3D-ben James Cameron legújabb, mindenki által agyondicsért remekművét az Avatárt. Ehhez nincs is sok hozzáfűznivalóm: látni kell, méghozzá moziban! Aki otthon letölti, vagy valahogy megszerzi és kis képernyőn nézi meg, az megérdemli! Nem a sztori a lényeg (ami egy picit egyszerűcske), hanem a látvány.

Egyébként itt Dulibnban az elmúlt egy hétben időjárási katasztrófa van: szilveszterkor leesett a hó, ami azóta lefagyott és szinte teljesen ellehetetleníti a közlekedést. A buszok tegnap nem jártak, a repteret órákra bezárták, járatokat töröltek vagy több órát késtek. Az autósok abszolút felkészületlenek: se téligumijuk, se téli vezetési tapasztalatuk nincsen, mivel itt húszévente egyszer van ilyen időjárás. Az útkarbantartóknak meg két nap alatt kifogyott a sókészletük, úgyhogy hajón kellett beszállítani be az utánpótlást. Emiatt egy-két napig nem is sózták az utakat. Volt is jónéhány baleset. Szerencsére nekünk nem kell autóznunk.
Reméljük a héten már melegebb lesz és elolvad a jég az utakról.

Nincsenek megjegyzések: