2009. április 1., szerda

Svájci Nemzeti Közlekedési Múzeum

A második Svájcban töltött hetünk alatt sem unatkoztunk! Múlt vasárnap, mint ahogy azt terveztük, közép-Svájcba: Luzern-be látogattunk el. Sajnos az időjárás nem kedvezett, így a "B" terv lépett életbe és a Nemzeti Közlekedési Múzeumba mentünk.
From 2009-03 Svájc

Már 11 előtt valamivel meg is érkeztünk. Vettünk egy kombinált belépőjegyet, ami a múzeumba, az ott talható planetáriumba és az épülethez tartozó IMAX moziba is belépést biztosított.
Ott kezdeném, hogy leraktuk a dolgainkat a ruhatárba. Itt a múzeumokban kulccsal zárható szekrényekbe lehet lepakolni a cuccokat, nincsen ruhatári személyzet. Itt fogasok is voltak, ahová fel lehetett akasztani a kabátokat. Meglepő módon ezt használják is az emberek és senkinek sem jut eszébe, hogy a sajátján kívül másét is hazavigye "véletlenül".

A múzeumban kiállított anyag bőséges, de befogadható. A tárlatok érdekesek, szórakoztatóak, sok interaktív résszel fűszerezve, így a gyerekek (és Balázs) is nagyon élvezték.
From 2009-03 Svájc

Bemutatják Svájc vasúti-, közúti-, vizi- és légiközlekedését. Ezeket kiegészítve az űrhajózásnak és a telekommunikácinak is szentelnek egy-egy részt.
From 2009-03 Svájc

From 2009-03 Svájc

From 2009-03 Svájc

A planetáriumban 40 perces előadások vannak óránként. Mi a Stella Nova című vetítésre mentünk el, ahol a Föld, a bolygók, a galaxisok és a héliumnál nagyobb atomok keletkezését mesélték el német nyelven, mi fejhallgatóval hallgattuk az angol fordítást -bár én franciául lehet, hogy többet értettem volna belőle...
Az IMAX moziban hatalmas vásznon 30-40 perces filmeket vetítenek. Mi egy elefánt család történetét néztük meg.
From 2009-03 Svájc

A sok és érdekes látnivaló annyira lekötött minket, hogy az egész napot ott töltöttük. Este érkeztünk vissza Zürich-be, ahol Balázs kollégáival elmentünk vacsorázni egy nagyon jó kis olasz étterembe, aztán pihentünk egy nagyot!

Nincsenek megjegyzések: