2008. december 28., vasárnap

Téliszünet itthon

Nagyon jól teltek az ünnepek Magyarországon. Sokat ingázunk Budapest és Kisterenye között, de nem nagyon bánjuk. Nagyon jó ismét a családdal, a barátokkal lenni. Ezúton is köszönjük mindenkinek a kedves vendéglátást, a finom ünnepi étkeket és a szeretetteljes fogadtatást!

Jól érezzük magunkat veletek! De be kell vallanom, hogy már pár nap után érezni lehetett a feszültséget, ami itthon körülveszi az embereket és akaratlanul is ránk ragad. Mindenki stresszel, frusztrált, ideges, persze ez a jelenlegi helyzetet tekintve érthető, de egy cseppet sem hiányzik és ilyenkor úgy sajálom a családomat, hogy ebben kell élniük. A feszültség mellett, rengeteg ember arcán ott ül a szomorúság, arról nem is beszélve, hogy sokak emiatt agresszívek és bunkók. Na ez sem hiányzik! A kedvenc témámat sem hagyom ki: a rasszizmust. Ez is még mindig megoldadlan probléma itthon. Alig értem haza, de már ment a cigányozás a repülőtéren, az újsgban, a TV-ben, egyszerűen kiábrándító!

A családomon és a barátaimon kívül semmi sem köt Magyarországhoz és remélem nem kell többet itt élnem, mert mindenhol jó, de nekem legjobb innen távol. Csak azt sajnálom, hogy a szeretteimtől emiatt távol kell élnem.

Idén egy kis Szekszárdhoz közeli faluban, Szálkán fogunk szilveszterezni a szokásos bandával, január 4-én pedig utazunk vissza Dublinba.

Nincsenek megjegyzések: