2015. január 30., péntek

Andris 9 hónapos

Múlt héten voltunk a 9 hónapos sátuszvizsgálaton a védőnőnél. Megmérték Andrist: 72 cm és 9340 g. Megnéztem, Nóri is ilyen hosszú volt ennyi idősen, de 2 kg-al kevesebb volt.




A napjaink mostanában elég változóan alakulnak, ugyanis minden altatásnál nagyon nehezen alszik el Andriska, illetve ha el is alszik, nappal sokszor 20-30 perc után felébred, vagy rosszabb esetben amint a kiságyba csempészem felriad és nincs alvás. Egyébként ugyanúgy 7 körül ébred, mint eddig és 8 körül már alszik is. Este 2-3 alkalommal ébred és maratoni szopizásokat tart. Van, hogy egy órát is szoptatnom kell, különben felébred, sír (mit sír? ordít!). Mit mondjak, nagyon fárasztó, de próbálok türelmesen kitartani.

Nappal is elég nyűgös, sokszor kell mellette lennem, szórakoztatnom. Szerencsére ha Nóri itthon van, ő nagyon szívesen játszik Andrissal :) Remélem ezek a nyűgösködések csak a mostani betegeskedések miatt vannak. Ugyanis az évet egy megfázással, majd egy magas lázzal járó vírussal indítottuk, most a héten pedig a szájpenész (ez a szó?! borzasztó) van soron.

Andriska egyébként egy nagyon jókedvű, vidám, mosolygós, közvetlen baba. Már nagyon ügyesen álldogál kapaszkodva. Sokszor csak egy kézzel kapaszkodik és próbál kapaszkodva menni is. Mászással bárhová eljut. Ha valamit a fejébe vesz, azonnal megpróbálja véghez vinni. Tűzön-vízen megy, hogy a kilesett zsákmányát megszerezze. Imádja a zenét és a társaságot. Nóri után kajtat mindig, mint egy kiskutyus. Édesen eljátszanak, akár órákon keresztül.
Eddig az evéssel nem voltak gondok, de az elmúlt hetekben csökkent az étvágya. Szinte csak szopizik. Pedig már egész sokfajta zöldséget, gyümölcsöt megevett (brokkoli, spenót, sárgaborsó, kelbimbó, krumpli, banán, alma). És 6 foga van: négy felül és kettő alul.

Imádnivaló huncut drágaságom:






Nincsenek megjegyzések: