2010. július 16., péntek

Gólyahír

Ezúton szeretnénk veletek megosztani ezt a számunkra oly örömteli hírt: kisbabát várunk! :)
A 13. hétben járunk és eddig minden rendben van.

Hét héttel ezelőtt csináltam itthon tesztet, ami pozitív lett. Pár nappal később el is mentünk a háziorvoshoz, mivel itt a GP-nél (General Practitioner), kell az első látogatás megejteni.
Mivel eddig még szerencsére nem volt semmilyen egészségügyi problémánk, GP-nk sem volt. Most választottunk egyet egy kis keresgélés után. Itt nincsen "körzeti orvos". Bárkihez lehet járni, aki szimpatikus. Mi egy Blackrock-ban lévő doktornőt választottunk, akinek a várandós kismamák a specialitása.

A GP felvette az adataimat, kiszámolta, hogy 6 hetes terhes vagyok és hogy január 17-ére várható majd a család legújabb tagja. Mivel az émelygésen és a néha előforduló hányáson kívül nem volt más panaszom, meg sem vizsgált. Azért megkérdezte, hogy dohányzom-e (nem), alkoholt fogyasztok-e (nem), folsavat szedek-e (igen), van-e valami gyógyszer allergiám, stb.
Elmagyarázta, hogy mit ehetek, hogy nyugodtan mozoghatok és hogy a rosszullétek a 13. hétre el fognak múlni. Nyomtatott egy beutalót a kórházba as adott még egy-két tanácsot (például, hogy kerüljem a macskákkal/kutyákkal való kontaktust). 15 perc volt az egész.
A 7. hétig el sem akartam hinni, hogy babát várok! Aztán a 7. héttől elkezdőtek az émelygések, főleg reggel és este. Szerencsére ez a 11. hétre elmúlt.

Írországban az első hivatalos nőgyógyászati vizsgálat a 18. hét körül van, de mi szerettünk volna a 12. hétben is elmenni, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy minden rendben van. Otthon ez az első genetikai vizsgálatnak ("Down-kór szűrésnek") felel meg, de itt nem kötelező.
Ezt az úgynevezett "First Trimester Screening" vizsgálatot egy közeli magánklinikán végeztettük. Tegnap délutánra kaptunk időpontot, ami azért is szerencsés, mert szerdánként amúgy sem dolgozok. Hasi ultrahangot és vérvételt csináltak. Egy órát vett csak igénybe. Az eredmény szerencsére nagyon bíztató lett. Mindent rendben találtak. Most 6.1 cm-es a magzat, ami alapján január 23-ára módosították a világrajövetelének várható dátumát. Még nem tudjuk a nemét, de Balázs szerint biztos kislány :)
Az ultrahangon láttuk, hogy sokat mozog, de ezt sajna még nem érzem.

Nagyon vártam már ezt a vizsgálatot, hogy lássam a pici életet, ami bennem növekszik. Le sem tudom írni, milyen hihetetlen érzés volt látni a magzatot és hallani a szívdobogását!

Készítettek pár fotót is róla:

Dublinban 3 szülőközpont van. Mi a Dublin 2-ben található Holles Street-i National Maternity Hospital-t választottuk. Balázs két kolléganője is ott szült nem régen és nagyon jókat mondtak róla. Legközelebb a 17. héten lesz vizsgálat, az már ebben a kórházban lesz. Majd arról is beszámolunk.