2009. augusztus 3., hétfő

Készülődés

Rég írtunk már, de ennek nagyon egyszerű oka van: nem nagyon történik velünk semmi.

Na jó, azért zajlik az élet... Július végén anyu és apu volt nálunk látogatóban. Kicsit több, mint egy hetet töltöttek nálunk. Nagyon örültem nekik! Sokat pihentünk, beszélgettünk, finomakat ettünk. A lényeg az volt, hogy velük lehessek.
Miközben itt voltak, haladtunk az esküvőnk szervezésével is. Balázsnak kinéztük és le is foglaltuk a ruháját. Már nem tudunk az esküvőig hazamenni, így itt akartuk beszerezni az ő ruháját. Eredetileg egy szép öltönyt szerettünk volna vásárolni, amit majd később is ki tud használni. Sajnos nem találtunk olyat, ami olyan igazán vőlegényes lett volna... Kétfélét láttunk csak: voltak amik árban nagyon jók voltak, de nem igazán alkalmi öltönyök. A másik véglet pedig a márkás, de nagyon drága öltönyök. Végül úgy döntöttünk, hogy az itteni szokásokat követve kölcsönözzük a vőlegény ruháját. Ezzel itt külön esküvői ruhakölcsönzők foglalkoznak, szóval nagyon könnyű volt a dolgunk. Ráadásul itt Dun Laoghaire-ben van egy elég széles választékkal rendelkező üzlet, a Black Tie, úgyhogy mi ide mentünk el. Nem mondom el, hogy végül milyen fazonra esett a választásunk, majd meglátjátok a "nagy napon" :)

Most hétvégén a meghívókkal foglalkoztunk. Mivel volt rá időnk, a meghívókat itthon, saját kezűleg készítettük el. A szomszédos bevásárlóközpontban van egy műveszeti kellék bolt, ahol beszereztünk fehér kartonból készült meghívó lapokat és fehér borítékokat. Mivel az esküvői dekorációnk színe bordó és arany lesz, így a meghívón is ez a két szín dominál. Arany pauszpapíron, bordó szöveg. Nagyon kis helyes, egyszerű meghívónk lett.

A szervezéssel egyébként nagyon jól állunk, már csak a gyűrűket kell beszereznünk. Valószínű, hogy egy budapesti bolt internetes katalógusából fogjuk megrendelni a kiváalsztott karikagyűrűket. Majd el kell mennünk itt egy ékszerészhez leméretni az ujjunkat.
Szerettük volna itt megvenni a gyűrűket, mert jó lett volna élőben látni és felpróbálni őket, de egyrészt a legtöbb helyen csak egy-egy minta van (ami általában túl nagy is), másrészt itt 500 eurónál kezdődik egy kő nélküli karikagyűrű. Magyarországon a két gyűrű együtt sem kerül ennyibe. Szóval a személyes váráslásról inkább lemondtunk.

Tegnap nézelődtünk, hogy hova menjünk majd nászútra. Elég jó csomagárakat találtunk az egyik helyi utazási irodánál. Ha minden igaz az esküvő után október elején megyünk majd. Eddig a legszimpatikusabb célpont a Kanári-szigetek volt. Októberben még elég meleg van ott és ugyanolyan árban van, mint Görögország vagy Spanyolország.

Sokan kérdezték, hogy izgulunk-e az esküvő miatt... Erre az én kérdésem az, hogy "Miért? ...Kéne?". Előtte pár nappal biztos izgulunk majd (főleg én!), de most még teljesen nyugodt vagyok. Még nem számolunk vissza, nem emlegetjük minden nap. Mi egy fesztelen, őszinte ünneplést szeretnénk a családdal és a legjobb barátainkkal. Egy jó bulit, amit sokáig emlegethetünk. Szerintem ez elég jól hangzik és nem igényel különösebb izgulást.

4 megjegyzés:

Makka írta...

Szerintem sokkal olcsobb, ha nem utazasi irodan keresztul foglaltok utat. Foleg, hogy Dublinbol Ryanairnek Tenerifere van kozvetlen jarata, az AerLingusnak pedig: Tenerife, Lanzarote, Las Palmas, Fuerteventura
Hotelbol is bosegesen van valasztek: www.1800hotels.ie
www.tripadvisor.com
Erdemes osszehasonlitani az arakat.
Jo keszulodest.

Eszter írta...

OK! Köszi a hasznos tippeket!

Makka írta...

Meg valami :)
http://www.holiday-weather.com/sicily/averages/

Gyonyoru es tartalmas uticel lehet Szicilia is, a Ryanairnek vannak jaratai Trapanira keso osszel is, nagyon jo arban.

Unknown írta...

Makka: köszi a tippet, de végül úgy döntöttünk, hogy Rodoszra megyünk.
Szicília tényleg nagyon szép. 2003-ban voltunk ott Eszterrel és nagyon megszerettük (főleg a kis szigeteket, mint Vulcano, Panarea és Stromboli).