2009. május 20., szerda

Vendégek otthonról

Múlt héten érkezett hozzánk Szilvi, Andró és Laci Magyarországról.
From 2009-05 Szilvi, Dirk és Andro Írországban

Ma már mentek is vissza Budapestre. Nagyon jó kis hetünk volt! A srácok hétközben bejárták Dublint és néhány környékbeli kisvárost.
Hétvégén együtt voltunk vidéken: ezúttal Írország déli részére mentünk. Meglátogattuk Írország második legnagyobb városát, Cork-ot. A város elég nyugodt, békés, mint Írország általában. Vasárnap ellátogattunk a Cork-hoz közeli kis halászfaluba Cobh-ba. Ez a kis bájos falu sok tragédiát megélt: ez volt a Titanic utolsó európai állomása, itt süllyesztették el a németek a Lusitania tengerjáró hajót az első világháború alatt (kiváltva ezzel az USA belépését a háborúba), valamint ismert még arról is, hogy a nagy éhinség idején 2,5 millió ír hajozott ki Cobh partjairól egy jobb élet reményében. Az 1850-es évekre a krumpli vált a legközkedveltebb élelemmé Írországban: igénytelen növény, ami millióknak biztosított olcsó táplálékot. Ekkor történt az, hogy egy betegség megfertőzte a burgonyákat és gyakorlatilag a fő tápanyagforssától esett el a lakosság. Összesen 3 millió ír halt éhen, vagy hagyta el az országot ebben az időben.
A faluban nekem legjobban a hatalmas katedrális tetszett, ami tiszteletteljesen trónol a város felett.
Ismét sok szép tájat láttunk:
A többieknek nagyon tetszett Írország: szép tájak, jó sörök, füstmentes szórakozóhelyek.
From 2009-05 Szilvi, Dirk és Andro Írországban

Bár az időjárás lehetne barátságosabb, de szerintem még ezzel is meg lehet barátkozni és az említettek kárpótolnak érte :)
From 2009-05 Szilvi, Dirk és Andro Írországban


Itt gyorsan megosztanék két tuti tippet! Ha itt jártok Dublinban és jó sörre vágytok, természetesen bármely pub-ban kapható Guinness mellett ezeket a pubokat ajálnom: The Porterhouse és a Messrs Maguire. Mind a kettőben helyben főzik a jobbnál jobb söröket.

Én pénteken indulok megint Magyarországra, mert a nyelvizsga szóbeli része még hátra van.
Az esküvővel kapcsolatban is van még mit intéznem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ESZTER,
BOLDOG NÉVNAPOT!

Minden szépet és jót kívánva:
Zsóka,blogolvasó

Eszter írta...

Köszi szépen Zsóka! Aranyos vagy! :)