2008. április 28., hétfő

Újra Dublinban

Holnap lesz egy hete, hogy visszajöttem Dublinba.

A visszaút édeskeserű volt... Balázs édesítette meg, és maga a tudat, hogy milyen sok időt leszek ismét távol keserítette meg. Nagyon jól éreztem magamat otthon! Még egyszer köszönöm Krisztiéknek a kedves vendéglátást! Annak ellenére, hogy gimi óta ingáztam az otthonom és más városok között, mégis otthon (Terenyén) lenni olyan nagyon természetes, ösztönös és megszokott volt, hogy nem mondok külön köszönetet a szüleimnek a "véndéglátásért", hiszen nem vendég vagyok otthon. Inkább azt köszönöm meg nekik, hogy egy ilyen környezetet tudtak teremteni és ennyi idő alatt megtartani. Csak örömmel és boldogsággal tudok gondolni az otthon eltöltött időkre (beszéljünk a mostani kis vakációmról, vagy azokról az időkről, amikor még otthon éltem). Fantasztikus szüleim vannak és ezt köszönöm nekik és a sorsnak, Istennek, vagy nevezzük akárminek.

Múlt héten még itthon töltöttem az időt, mától viszont ismét egész napos intenzív tanfolyamra fogok járni.

A hétvége nagyon jól telt.
Pénteken voltam bent Balázs munkahelyén, de erről nem is írok sokat, már mindenki hallott róla eleget. Tényleg klassz, hihetetlen munkakörülmények. Mit keres egy munkahelyen legó, vizipisztoly, hinta, póniló, mini robot-dinoszaurusz, vagy egy transformer??? Ami érdekes volt, hogy piszok sok a fiatal! Ez nem igazság!!! Tőlem sokkal fiatalabbak már most ott dolgoznak. Hihetetlen lehetőségeket nyújt a cég és ahogy a volt főnököm mondta "új dimenziókat nyit meg". Ja és sok a lány! Balázs eddigi munkahelyein többnyire fiúk dolgoztak és most itt tele van az iroda lányokkal, sőt csinos lányokkal! Egyszerűen felháborító! :)
Péntek este csatlakoztam Balázshoz és a munkatársaihoz egy kellemes belvárosi pub-ba mentünk, ahol a helyi specialitás az epres sör. Olyan mint a szörp, azt hiszem így a legkönnyebb rászoktatni a fiatalokat az alkoholra. Aztán voltunk Balázzsal egy salsa bárban, salsa zenét játszott a DJ egy hotel bárjában. Hát mit mondjak?... A közönség főleg a hotel vendégeiből állt és ezek többsége a salsa zenét ill. táncot nem ismerte. Szóval táncolt boldog, boldogtalan... A kedvencem az volt, amikor reggeatonra egy párocska elkezdett salsazni, bár a merengue zenére rocky-t tácoló párocskán is eltátottam a számat... Mindezen felbuzdulva szombat este ismét bementünk a városba és ellátogattunk egy másik salsa klubba. Itt zenekar játszott autentikus kubai zenét ill. közben amíg ők pihentek, a DJ zenélt, majd kb. egy órától csak DJ volt. Az élő zene nagyon tetszett és már többen táncoltak az adott zenékre megfelelő módon. Ja és rengeteg kubai kért fel :) na azt nagyon élveztem! :) Ide a beugró amúgy 10 euró volt és csak viszonyításképp: egy koktél 10 euró volt, egy sör 5 euró, a felesek 5 és 10 euró között voltak.

Még nem nagyon voltunk a városban éjszaka, most végre megkóstoltuk a dublini éjszakai életet: sok fiatal, lányok kizárólag miniszoknyában, harisnya nélkül mászkálnak, rengeteg a részeg és sok-sok szórakozóhely van. Éjszakai busszal mentünk haza, ami a városközpontból indul és itt tesz le szinte a lakás előtt. Erre 5 euró a jegy.

Szóval szórakozásra sokat el lehet költeni és mi még "szerényen" buliztunk (no taxi, no sok pia, no cigi stb.) de nagyon jó volt!

Ami változott ebben a két hétben itt: az idő melegebbre fordult, napközben már akár 18 fok is lehet (ami persze a szél miatt azért annyira nem meleg...) aztán ami nagyon érdekes, hogy itt este kilenckor még simán világos van. Nagyon becsapós!

Tegnap sétáltunk egy nagyot itt Dun Laoghaire-ben. Kimentünk a mólóhoz, majdnem 2 órát mászkáltunk, sütött a nap, szép volt a táj, jó volt a levegő, nagyon kellemes volt.

Május 5-e (jövő hétfő) itt szabadnap, úgyhogy azt tervezzük, hogy a hétvégén átlátogatunk Wales-be, a komp innen Dun Laoghaire-ből indul, a DART station mögött van, tőlünk kb. 3 percre. Nagyon várom ezt a hétvégét, nagyon kiváncsi vagyok, milyen Wales!

Nincsenek megjegyzések: