2009. szeptember 1., kedd

DLR Fesztivál

Sokaktól hallottuk, hogy a fesztivál milyen jó szokott lenni és idén mi is megtapasztalhattuk.

Több helyszínen voltak vásárok, standok, színpadok, mindenféle előadások, fellépők. Szombaton a különböző vásárokat néztük meg. Este pedig a Royal Marine hotelnél a Hotel Kijev nevezetű show-t néztük meg. Egy ukrán együttes, a DakhaBrakha koncertje közben egy helyi művész, Ciaran McClelland vizuális effekteket vetített a hotel homlokzatára. Nagyon látványos show volt. A zene egyszerűen fantasztikus volt! Egyetlen dolog nem tetszett: a koncert első harmadában a tömegben ittas írek össze-vissza mászkáltak, legalábbis megpróbáltak. Így folyamatosan arra kellett figyelni, hogy a sok mászkáló részeg nehogy rám taposson, cigijükkel meg ne égessenek, a sörükkel nyakon ne öntsenek stb. Ezt leszámítva nagyon jó koncert volt.

A vasárnapot a kikötőben lévő óriáskereken kezdtük. Szerencsére nem volt sorban állás. 3 euróba került egy jegy és 4 kört mehettünk az órisákereken -én eggyel is beértem volna :).
Aztán láttunk argentin tangó bemutatót. Majd elmentünk Newtownsmith-be, ami tőlünk kb. 10 perc sétára van. Itt volt felállítva a nagy színpad. Amikor odaértünk épp vége lett egy Gospel koncertnek. Nemsokkal később jöttek dél-koreai dobosok, akik egy igen színvonalas előadással leptek meg minket. Őket követte egy indiai cigány együttes, akik vendég fellépője egy fakír és egy indiai táncos lány voltak. A fakír mindenféle, számomra már-már gyomorforgató előadásokkal szórakoztatta a közönséget. Ez után jött a francia Babylon Circus koncertje. Utána még mászkáltunk egy kicsit és jöttünk is haza, mert én hulla voltam.

A kétnapops fesztiválozás teljesen lefárasztott, sajna már nem bírom olyan jól a strapát :). A hétvégén készült fotókat a picassa albumonkon megtekinthetitek.

Balázs holnap megy Barcelonába a munkatársaival csapatépítésre. Aztán nővérem jön majd hozzánk vendégségbe. Szeptember 18-án, egy héttel az esküvőnk előtt megyünk majd haza.

Arról szerintem nem is írtunk, hogy végül úgy döntöttünk, hogy Görögországba, Rodosz szigetére megyünk nászútra. Október 3-án indulunk :) biztos nagyon jó lesz! Szóval elég mozgalmas lesz a következő pár hónap :).

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Eszter és Balázs!

A mai Történelmi Esemény alkalmából GRATULÁLOK!
LEGYETEK BOLDOGOK!!!:)

Zsóka